ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Ιταλία: Σουπερμάρκετ περιορίζουν τις πωλήσεις τροφίμων λόγω Ουκρανίας

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για προϊόντα και πρώτες ύλες που μέχρι πριν λίγες ημέρες εξάγονταν από την Ουκρανία.

Μέρος των ιταλικών σουπερμάρκετ αποφάσισε να περιορίσει τις πωλήσεις τροφίμων, με στόχο να μην πραγματοποιηθούν αδικαιολόγητες αγορές από πολίτες που εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Σουπερμάρκετ της πόλης Τρεβίζο, στην βορειοανατολική Ιταλία, στην φάση αυτή επιτρέπει στον κάθε πελάτη να αγοράζει μόνον δυο μπουκάλια με σπορέλαιο.

Το ίδιο συνέβη και στην Ιμπέρια, έξω από την Γένοβα, όπου επιτρέπεται, όμως, η πώληση μέχρι και πέντε μπουκαλιών λαδιού του ενός λίτρου. Σε ανακοίνωση που ανήρτησαν, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναφέρουν ότι «η απόφαση οφείλεται στην νέα διεθνή κατάσταση που έχει προκύψει, με στόχο να μπορέσει να συνεχισθεί η κανονική προμήθεια τροφίμων».

Στην Φλωρεντία, δε, σουπερμάρκετ της αλυσίδας Coop, έκανε γνωστό ότι «παρά το ότι δεν έχει προκύψει έλλειψη σε τρόφιμα, δεδομένου ότι υπήρξαν έμποροι οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές προσωρινά, θα μπορούν να πωλούνται το πολύ τέσσερα κουτιά με ζάχαρη, αλεύρι και σπορέλαιο».

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για προϊόντα και πρώτες ύλες που μέχρι πριν λίγες ημέρες εξάγονταν από την Ουκρανία. Η διεύθυνση του συνεταιρισμού Coop, τέλος, θέλησε να καθησυχάσει τους Ιταλούς, προσθέτοντας ότι «όλα τα σουπερμάρκετ εργάζονται με στόχο να εγγυηθούν στους καταναλωτές μια πλήρη και ικανοποιητική εξυπηρέτηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στις 22-23 Μαρτίου το δημοψήφισμα για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Η κυβέρνηση της Μελόνι όρισε το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στις 22-23 Μαρτίου. Οι υποστηρικτές του «όχι» αντιδρούν λόγω έλλειψης χρόνου για εκστρατεία και σχεδιάζουν να προσφύγουν κατά της απόφασης.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ζήτησε τη μεσολάβηση του πάπα για τους αγνοούμενους στη Βενεζουέλα

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ζήτησε από τον πάπα να μεσολαβήσει υπέρ αγνοουμένων και πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξή του και ζητώντας βοήθεια για τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας.
Ρομπέρτα Μετσόλα βήμα ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Απαγόρευση Ευρωκοινοβουλίου σε Ιρανούς διπλωμάτες – Κλιμακώνει η Τεχεράνη

Η Ρομπέρτα Μετσόλα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο εκπροσώπων του Ιράν σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα, το Ιράν κάλεσε Ευρωπαίους διπλωμάτες για υποστήριξη στους διαδηλωτές.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποιημένη η Μελόνι για την απελευθέρωση δύο Ιταλών στη Βενεζουέλα

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε ικανοποίηση για την απελευθέρωση των Ιταλών πολιτικών κρατουμένων Τρεντίνι και Μπουρλό από τη Βενεζουέλα, ευχαριστώντας τις αρχές του Καράκας για τη συνεργασία που οδήγησε στο αποτέλεσμα.