ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
Φωτο: Βασίλειος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank. Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. ΑΠΕ.

Β. Ψάλτης: Στόχος η στήριξη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της τράπεζας στη Ρόδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Alpha Bank, υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να παράσχει κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδυτικά δάνεια στις επιχειρήσεις.

Διήμερο κύκλο συναντήσεων με επιχειρηματίες και στελέχη της τράπεζας στη Ρόδο πραγματοποίησε κλιμάκιο της διοίκησης της Alpha Bank, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Βασίλη Ψάλτη. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή Wholesale Banking κ. Γιάννη Εμίρη και τα στελέχη της διεύθυνσης εμπορικής τραπεζικής της Alpha Bank, υπό τον κ. Τηλέμαχο Γεωργάκη.

«Η επίσκεψη στην Ρόδο, δείγμα της εμπιστοσύνης της Alpha Bank στις αναπτυξιακές προοπτικές της τουριστικής «πρωτεύουσας» των Δωδεκανήσων ως premium προορισμού, σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον της Alpha Bank για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, αλλά και τη δέσμευσή της να λειτουργήσει ως εταίρος και σύμβουλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την εκπόνηση σύγχρονων αναπτυξιακών πλάνων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων», επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, πρώτης για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας στο νησί μετά από 15 και πλέον έτη, ο κ. Ψάλτης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με το προσωπικό των τεσσάρων καταστημάτων που διατηρεί ο όμιλος στη Ρόδο, δίνοντας το στίγμα αναφορικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Alpha Bank, στο πλαίσιο του "Project Tomorrow".

«Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους, όχι μόνον τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το πράττουμε τόσο με δάνεια κεφαλαίου κίνησης αλλά και με επενδυτικά δάνεια που χρηματοδοτούν αναπτυξιακές επενδύσεις σε εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις», επεσήμανε ο κ. Ψάλτης, καλώντας τα στελέχη του ομίλου να σταθούν στο πλευρό των υγιών επιχειρήσεων, διευρύνοντας τα κριτήρια επιλεξιμότητας, «ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών που δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισοδήματα και υψηλές αποδόσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανθεκτικότερες των ευρωπαϊκών οι ελληνικές τράπεζες στις πιέσεις στα ομόλογα

Περιορισμένη η επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες για τις εγχώριες τράπεζες παρά τις μεγάλες επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα. Μόλις 6 μονάδες βάσης η εκτιμώμενη μείωση του CET1 για πτώση των τιμών κατά 1%, έναντι 15 μονάδων βάσης στην Ευρώπη.
Alpha Bank κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Από τον Στατήρα Αίγινας στο νέο λογότυπο, μια ιστορία 147 ετών

Το νέο λογότυπο της Alpha Bank στην οδό Πανεπιστημίου παραπέμπει στον Αργυρό Στατήρα της Αίγινας και συμβολίζει την ιστορική διαδρομή της τράπεζας από το 1879 έως το σήμερα, ενόψει της νέας εταιρικής ταυτότητας του 2026.
Βασίλης Ψάλτης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για την Alpha Bank με έμφαση στις μεσαίες επιχειρήσεις και το retail

Ο εξαετής μετασχηματισμός της Alpha Bank ολοκληρώθηκε και πλέον περιλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοσύστημα υπηρεσιών, με στόχο, εκτός από τους ιδιώτες τις μικρές, μικρομεσαίες, αλλά και τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις.