ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
Φώτο: Shutterstock

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο στην ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ για παρεμπόδιση ελέγχου

Κατά τη διάρκεια ελέγχου τον περασμένο Μάιο, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου, ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Στις 12 Απριλίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αποφασιστεί η διαπίστωση της παράβασης παρεμπόδισης από την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, τον περασμένο Μάιο σημειώθηκε παρεμπόδιση του επιτόπιου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

«Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 12 Απριλίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, για παρακώλυση-δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.»  καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 8.5.2020 στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. 

Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της εισήγησης, κατά τη διάρκεια του ως άνω ελέγχου, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011.

Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή προστίμου στα εμπλεκόμενα μέρη.

Επισημαίνεται ότι η εισήγηση αφορά μόνο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μερών κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στις 8.5.2020 και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διανομής έντυπου τύπου.

H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ελαιόλαδο φρέσκο ροή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά τις τιμές στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ολοκλήρωσε δύο μελέτες που αναλύουν τους παράγοντες διαμόρφωσης τιμών στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Ισπανίας και τις στρατηγικές της ελληνικής αγοράς.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχος κάθετων συμπράξεων σε σχολικές τσάντες και επώνυμα είδη ένδυσης

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέθεσε σε Εισηγητή τις υποθέσεις κάθετων συμπράξεων στις αγορές σχολικών τσαντών, ένδυσης και υπόδησης, έπειτα από ελέγχους σε σχετικές επιχειρήσεις από το 2021 έως και το 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η έρευνα για τις καταθέσεις και τα δομικά προβλήματα της οικονομιας

Η Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποδίδει τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων σε ολιγοπώλιο, υπερβάλλουσα ρευστότητα και αδράνεια καταναλωτών. Τα δομικά προβλήματα της οικονομίας.
Τράπεζες, Δάνεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αύξηση καταθετικών επιτοκίων περνά από τους νέους παίκτες του κλάδου

Τι προτείνει η Επ. Ανταγωνισμού για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς τραπεζικών καταθέσεων: ενίσχυση ανταγωνισμού, κρατικούς λογαριασμούς, νέα καταθετικά προϊόντα και διευκόλυνση κινητικότητας καταθετών.
Γιώργος Περδικάρης συνέντευξη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού για έλεγχο της Εγνατίας Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Την έγκρισή της έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγκέντρωση για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Εγνατίας Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κρίνοντας ότι δεν εγείρονται ζητήματα περιορισμού του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές.