ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Τέρνα Ενεργειακή: Εκτός λειτουργίας τα αιολικά έργα στο Τέξας

Το δριμύ ψύχος που σαρώνει τις ΗΠΑ περιόρισε τη λειτουργία των τριών έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Τέξας. Πιθανότητα να υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις.

Οι πρωτοφανείς ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Τέξας οδήγησε στον περιορισμό της λειτουργίας των τριών αιολικών έργων της Τέρνα Ενεργειακή στην πολιτεία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520MW. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τρία αιολικά έργα δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Η Τέρνα Ενεργειακή παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και εργάζεται επιμελώς για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Ο όμιλος Τέρνα Ενεργειακή διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέρχεται σε 1.373 MW, ενώ διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW στην Ελλάδα.

Επίσης, ο όμιλος αναπτύσσει επιπλέον έργα συνολικής ισχύος 1200 MW στην Ελλάδα, τα οποία θα είναι έτοιμα προς κατασκευή μέσα στην επόμενη περίοδο και θα επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου των 3.000 MW μέχρι το 2025. Σημειώνεται ότι ο όμιλος προωθεί δύο μεγάλα έργα αντλησιοταμίευσης, καθώς και σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τον ανωτέρω στόχο.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της:

Πρόσφατα, ο κυβερνήτης του Τέξας έθεσε και τις 254 κομητείες της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σοβαρών καιρικών συνθηκών με επαπειλούμενες εκτεταμένες σοβαρές ζημιές, τραυματισμούς και απώλεια ζωών, λόγω παρατεταμένων πολικών θερμοκρασιών, ισχυρής χιονόπτωσης και παγωμένης βροχής. Το βαθύ ψύχος του πρωτοφανούς φαινομένου ανάγκασε σε κλείσιμο διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές, έθεσε εκτός λειτουργίας βασικά τμήματα υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, και επέφερε διακοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, εργοστάσια φυσικού αερίου και ανανεώσιμα, σε μεγάλα μέρη του Δυτικού και Κεντρικού Τέξας.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει τρία αιολικά έργα στο Τέξας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520MW. Και τα τρία έργα υπέστησαν περιορισμό λειτουργίας και δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και εργάζεται επιμελώς για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της. Το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Θα επανέλθουμε όταν διαθέτουμε σαφέστερη πληροφόρηση.

Ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέρχεται σε 1.373 MW, ενώ διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW στην Ελλάδα. Επίσης, ο Όμιλος αναπτύσσει επιπλέον έργα συνολικής ισχύος 1200 MW στην Ελλάδα, τα οποία θα είναι έτοιμα προς κατασκευή μέσα στην επόμενη περίοδο και θα επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου των 3.000 MW μέχρι το 2025.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος προωθεί δύο (2) μεγάλα έργα αντλησιοταμίευσης, καθώς και σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τον ανωτέρω στόχο.   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ενημερώθηκε για αμερικανικό μαχητικό που συνετρίβη στο Ιράν

Ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε για τη συντριβή αμερικανικού μαχητικού στο Ιράν, σύμφωνα με τη Λευκό Οίκο. Το ένα μέλος του πληρώματος διασώθηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου.
Μαχητικό αεροσκάφος F-15
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός πιλότος διασώθηκε στο Ιράν, συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Αμερικανικό μαχητικό F-15E καταρρίφθηκε στο Ιράν. Αμερικανικές δυνάμεις διέσωσαν ένα μέλος του πληρώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το δεύτερο. Την είδηση επιβεβαιώνουν αμερικανικές και ισραηλινές πηγές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν παρά τη μεσολάβηση Πακιστάν

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες χωρών της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, για κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν απέτυχαν, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Το Ιράν απέρριψε συνάντηση με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτείνει 50% αύξηση άμυνας και περικοπές σε υγεία, NASA

Ο Λευκός Οίκος προτείνει για το 2027 αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 50%, ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και μειώσεις σε υγεία, περιβάλλον, NASA και ανθρωπιστική βοήθεια. Αν εφαρμοστεί, ο αμυντικός προϋπολογισμός φτάνει 1,5 τρισ. δολάρια.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος ο Τζάστιν Μπαλντόνι για τις κατηγορίες παρενόχλησης της Μπλέικ Λάιβλι

Αμερικανός δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες της Μπλέικ Λάιβλι για σεξουαλική παρενόχληση, συκοφαντία και συνωμοσία κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι. Ωστόσο, παραμένουν οι κατηγορίες για αντίποινα και λύση συμβολαίου.