ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φωτο: Shutterstock

Τα 6 ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στην Αττική

Μεγάλο το πλήγμα που έχουν δεχτεί τα ξενοδοχεία της Ελλάδας που την περίοδο 2017-2019 δαπάνησαν για ανακαινίσεις 2,9 δισ. ευθρώ καταγράφοντας μια σταθερή επένδυση 1 δισ. ευρώ ανά έτος.

Ανακοινώθηκαν τα ξενοδοχεία στην Περιφέρεια Αττικής, τα οποία θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Το ξενοδοχείο 21 στην οδό Κολοκοτρώνη 21, το ξενοδοχείο Ελευσίνα στην οδό Δήνητρος και Ρήγα Φεραίου, το ξενοδοχείο Plaza στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, το ξενοδοχείο Ελλενίς στην λεωφόρο Συγγρού 177, το ξενοδοχείο Αύρα στην οδό Καζαντζάκη 2 και τέλος το ξενοδοχείο Golden City στην οδό Μάρνη και Φαβιέρου, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Εξετάζοντας τον κλάδο της ξενοδοχίας και δη το σκέλος της συνεισφοράς τους στην πραγματική οικονομία, πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) αναφέρει ότι την περίοδο 2017-2019, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας δαπάνησαν για ανακαινίσεις ποσό ύψους 2,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μια σταθερή επένδυση 1 δισ. ευρώ ανά έτος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μερίδιο των ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 11,7% το 2004 σε 21,8% το 2018, ενώ το πλήθος των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 8.899 σε 9.783 (+9,9%) αντίστοιχα. Είναι χαρακτηρισιτκό εξάλλου, το γεγονός, ότι για κάθε 2,5 νέα δωμάτια δημιουργείται 1 θέση εργασίας. Το 2019, συνολικά από τα ξενοδοχεία αναζητήθηκαν 21.821 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων δεν καλύφθηκαν περίπου οι 7.000 θέσεις, πάντα σύμφωνα με το ΙΤΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Sold out σημειώθηκε στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ και συναυλίας Ρέμου

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα τη 90ή ΔΕΘ και τη μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με χιλιάδες επισκέπτες. Ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι γεμάτα, ενώ η Τροχαία εφαρμόζει ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει ομαλή κυκλοφορία.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη έως 20 Οκτωβρίου με υψηλή πληρότητα

Ισχυρή παραμένει η δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ευνοϊκό καιρό και 1,67 εκατ. διεθνείς αεροπορικές θέσεις για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μέσα Νοεμβρίου.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Άννας Καραμανλή για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό

Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή με εκπροσώπους ξενοδόχων για τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως city break και τις προκλήσεις της, με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και την αεροπορική συνδεσιμότητα.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 1,3% αύξηση στις αφίξεις σε ξενοδοχεία τον Ιούνιο 2026

Αύξηση 1,3% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα, φτάνοντας τα 5,58 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 1,4%. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στους αλλοδαπούς, που κάλυψαν το 82% των αφίξεων.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.
Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: ΚΤΕΛ μεταφέρουν 196 απεγκλωβισμένους από Σίβηρη σε ξενοδοχεία

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης αναμένονται να φτάσουν 196 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από τη Σίβηρη λόγω πυρκαγιάς. Η Πολιτική Προστασία και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά και τη φροντίδα τους.