ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον κλάδο της αιολικής ενέργειας

Ούτε ο κλάδος της αιολικής ενέργειας μένει ανεπηρέαστος από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύει η WindEurope.

Η κρίση του κορονοϊού έχει ήδη αντίκτυπο στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και προκαλεί καθυστερήσεις στην εμπρόθεσμη υλοποίηση των επενδύσεων. 

Το εύρος των επιπτώσεων είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope.

Η πρώτη ανάλυση δείχνει ότι ο κορονοϊός θα έχει μάλλον μέτριες επιπτώσεις στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες για την αιολική ενέργεια. Ωστόσο, οι πρώτες καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ήδη παρατηρηθεί.

«Ο COVID-19 είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ανάπτυξη νέων αιολικών έργων, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να χάσουν τις προθεσμίες που επιβάλουν οι διαγωνισμοί των διαφόρων χωρών και να αντιμετωπίσουν οικονομικές κυρώσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι ευέλικτες ως προς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τους κανόνες τους», δήλωσε ο Giles Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson. 

Σημείωσε ακόμη ότι εάν εμφανιστούν φαινόμενα μειωμένης συμμετοχής σε μελλοντικούς διαγωνισμούς, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προκηρύξουν τις μη διατιθέμενες ποσότητες ισχύος σε μεταγενέστερο στάδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στοκ νέα αυτοκίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται ως 30/9 η προθεσμία για αιτήσεις στη δράση e-Astypalea

Παράταση έως 30/9/2026 για αιτήσεις και έως 30/9/2027 για ολοκλήρωση της δράσης «e-Astypalea», που επιδοτεί ηλεκτρικά οχήματα και την απόσυρση παλιών, με υποχρεωτική απόσυρση στα ταξί, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ντι Μάγιο: Στρατηγική συνεργασία ΕΕ-Κόλπου για ενέργεια και ασφάλεια

Ο Λουΐτζι Ντι Μάγιο, ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στον Κόλπο, τόνισε σε συνέδριο στην Αθήνα τη σημασία της εμβάθυνσης συνεργασίας ΕΕ-Κόλπου, όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στις ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας τη στήριξη στις χώρες του GCC.
Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για ΑΜΚ, στις ράγες επενδύσεις 24 δισ.

Μπαίνει στις ράγες το φιλόδοξο πλάνο της ΔΕΗ ύψους 24 δισ. έως το 2030 με επίκεντρο ΑΠΕ, ευέλικτη παραγωγή σε υφιστάμενες και νέες αγορές και data centers. Εμπιστοσύνη των μετόχων για την ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ.