ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
businessdaily-Glass-Factory-Yalourgia
Φωτο: Shutterstock

Υαλουργία «Γιούλα»: Κλείνει έπειτα από 70 χρόνια το εργοστάσιο στην Ελλάδα

Η επιχείρηση προτείνει στους 300 περίπου εργαζόμενους διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, για οικειοθελή αποχώρηση, η οποία ωστόσο θα τους αφήσει εκτός ταμείου ανεργίας.

Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ, ο πορτογαλικός όμιλος υαλουργίας ΒΑ επικαλούμενος οικονομικές ζημίες με την απόφαση για «λουκέτο» αφήνει χωρίς δουλειά περίπου 300 εργαζομένους.

Ο πορτογαλικός όμιλος ΒΑ είχε καταβάλει ποσό σχεδόν 30 εκατ. ευρώ στους προηγούμενες ιδιοκτήτες, την οικογένεια Βουλγαράκη, για την απόκτηση της υαλουργίας, που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί επί χρόνια με σημαντικά ονόματα όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Η επιχείρηση προτείνει στους 300 περίπου εργαζόμενους διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, για οικειοθελή αποχώρηση, η οποία ωστόσο θα τους αφήσει εκτός ταμείου ανεργίας.

Η υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ φαίνεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ για. δυο σερί χρονιές το 2021 και το 2022 παρά την αύξηση του τζίρου στα 60,7 εκατ. ευρώ από 41,76 εκατ. ευρώ, η ΒΑ Υαλουργία Ελλάδας (θυγατρική του ομίλου BA Glass BV) παρουσίαζε ζημιές (2,16 εκατ. ευρώ και 239 χιλ. ευρώ αντίστοιχα) και εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια 562 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις που βρίσκονται αναρτημένες στο ΓΕΜΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΣΕ που ζητά να μην κλείσει το εργοστάσιο υαλουργίας στο Αιγάλεω:

«Η ΓΣΕΕ βρίσκεται το πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, στους οποίους αιφνιδιαστικά σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα βρεθούν στο δρόμο, αφού η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση.

Ο όμιλος υαλουργίας BA, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, επικαλείται ζημίες για το μοναδικό εργοστάσιο που έχει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα περίπου 300 οικογένειες να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Μάλιστα, για να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Η ΓΣΕΕ, ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.

Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευαγ. Μυτιληναίος: Βασική πρόκληση η ένταξη της Metlen στο LSE

Ο επικεφαλής της Metlen, τονίζει στους Sunday Times, ότι παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας, ενώ η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.