ΓΔ: 2204.24 1.87% Τζίρος: 662.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Treno-Hellenic Train
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Hellenic Train διαψεύδει οποιαδήποτε αποεπένδυση από την Ελλάδα

«Η εταιρεία απορρίπτει κάθε αμφιβολία για τη συνέχιση του έργου της και για το μέλλον της ως μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αποεπένδυση από την Ελλάδα η Hellenic Train με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Με ανακοίνωσή της η Hellenic Train ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει να λειτουργεί στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού, τηρώντας τη δέσμευσή της για τη βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρομικού συστήματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια φημολογίας που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα του Τύπου, η Hellenic Train διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αποεπένδυση από την Ελλάδα και επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει να λειτουργεί στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού, τηρώντας τη δέσμευσή της για τη βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρομικού συστήματος.

Κατά συνέπεια, η εταιρεία απορρίπτει κάθε αμφιβολία για τη συνέχιση του έργου της και για το μέλλον της ως μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικός σταθμός Βρετανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σταδιακή επανέναρξη κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά τη διακοπή

Η Getlink ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης θα επανεκκινήσει σταδιακά από τις 15:00 ώρα Γαλλίας, μετά από διακοπή ηλεκτροδότησης που οδήγησε σε αναστολή δρομολογίων της Eurostar.
Τρένο Hellenic Train
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραγγελία 23 νέων τρένων με ιδιωτική επένδυση 308 εκ. έως το 2027

Η αναθεώρηση της σύμβασης Δημοσίου και Hellenic Train φέρνει επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, αυστηρότερες ρήτρες και νέους κανόνες στον σιδηρόδρομο. Προβλέπεται αγορά 23 νέων τρένων με κόστος 308 εκατ. ευρώ.
Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο 2026 η νέα σιδηροδρομική γραμμή και σύγχρονα τρένα

Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο του 2026 θα λειτουργήσει η νέα σιδηροδρομική γραμμή με σύγχρονα τρένα. Την ίδια ώρα, σημειώνονται θετικά αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Εκπαίδευση μηχανοδηγών στο ETCS με προσομοιωτή για πρώτη φορά

Ξεκίνησε η εκπαίδευση μηχανοδηγών στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Αμαξοστοιχιών (ETCS) μέσω προσομοιωτή στον ΟΣΕ Ρέντη, προσθέτοντας νέο επίπεδο ασφάλειας και ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των εργαζομένων.