ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Η Τρ. Πειραιώς στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας FTSE4Good

Σταθερά προσηλωμένος στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών, o Όμιλος Πειραιώς χαράσσει δυναμική πορεία αειφορίας για να εκπληρώσει το στόχο του για θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η Πειραιώς Financial Holdings για μια ακόμη φορά εντάσσεται στον δείκτη αειφορίας FTSE4Good της FTSE Russell, για τις επιδόσεις της σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance – ESG). 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνολική βαθμολογία της Πειραιώς βελτιώθηκε σε 3,6/5 από 3,4/5 και κυμαίνεται σε υψηλότερο επίπεδο από το μέσο όρο βαθμολογίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως (2,6/5), και στους τρεις πυλώνες (ESG) της αξιολόγησης. Η Πειραιώς διακρίθηκε ιδιαίτερα  στις ενότητες που αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση, στη διαχείριση κινδύνων και στην καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Πρόκειται για έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους οίκους αξιολόγησης παγκοσμίως που παρακολουθεί αναλυτικά τις επιδόσεις εταιρειών και τραπεζών σχετικά με το πώς διαχειρίζονται θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, κλιματικής αλλαγής, υπεύθυνων επενδύσεων και εργασιακών πρακτικών. Κατόπιν της ανάλυσης, ο FTSE γνωστοποιεί σε διεθνείς επενδυτές τις εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης και καταφέρνουν να ενταχθούν στο δείκτη.

Το Μάιο του 2023 ο δείκτης περιλαμβάνει 551 εταιρείες, από τις οποίες οι 136 ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Σταθερά προσηλωμένος στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών, o Όμιλος Πειραιώς χαράσσει δυναμική πορεία αειφορίας για να εκπληρώσει το στόχο του για θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλίας Λέκκος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεκκός (Πειραιώς): Σταθερές μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης για Ελλάδα

Ο Δρ Ηλίας Λεκκός τόνισε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτιμάται πλέον κοντά στο 5% λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, βλέπει ευκαιρίες για επενδύσεις και κατανάλωση που θα στηρίξουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Γιώργος Χαντζηνικολάου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαντζηνικολάου: Οι τράπεζες έτοιμες να στηρίξουν την ανάπτυξη

O πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κεφάλαια και ρευστότητα, όμως η πιστωτική επέκταση εξαρτάται από την αύξηση των επενδύσεων.
Γιώργος Χαντζηνικολάου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Χαντζηνικολάου: Στην καλύτερη φάση των τελευταίων ετών οι τράπεζες

Το 2025, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, η ελληνική οικονομία διατήρησε υψηλή ανάπτυξη (ΑΕΠ +2,1%), ξεπερνώντας για πέμπτη χρονιά την ευρωζώνη. Οι ελληνικές τράπεζες κατέγραψαν αυξημένα κέρδη και ισχυρή αποδοτικότητα.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Πάνω από 1 δισ. για νέους αγρότες, στόχος η ανανέωση του κλάδου

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού στη γεωργία, με στόχο την είσοδο περισσότερων νέων με γνώσεις και καινοτόμο πνεύμα. Πάνω από 1 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί στους νέους αγρότες την τελευταία πενταετία.