ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φωτο: ΑΠΕ

Έρευνα για την εκπροσώπηση των γυναικών στη μουσική βιομηχανία

Η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ θα ξεκινήσει μια μελέτη για την εκπροσώπηση των γυναικών στη μουσική βιομηχανία, σε συνεργασία με το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι.

Οι υποψηφιότητες για τα Grammy Awards του 2021 ανακοινώθηκαν στα τέλη του 2020, με τη Beyoncé υποψήφια σε εννέα κατηγορίες για το άλμπουμ της Black Is King και τις Dua Lipa και Taylor Swift να ακολουθούν με έξι υποψηφιότητες.

Παρ’ ότι οι γυναίκες καλλιτέχνες προπορεύονται στις υποψηφιότητες, μόλις το 23% των υποψηφίων για βραβεία στην τηλεοπτική τελετή απονομής - που θα προβληθεί στις 14 Μαρτίου είναι γυναίκες.

Μετά από τα μη ενθαρρυντικά στοιχεία, η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ που απονέμει τα μουσικά βραβεία Grammy - αναμένεται να ξεκινήσει μια μελέτη για την εκπροσώπηση των γυναικών στη μουσική βιομηχανία, σε συνεργασία με το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι, στη Βοστόνη και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Η μουσική βιομηχανία χρειάζεται μια ευρεία μελέτη φύλου που εξετάζει την εκπροσώπηση των γυναικών πέρα από τη σημερινή δημοφιλή μουσική, λέει η Σούζαν Γουάιτχεντ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσικού Κολεγίου Μπέρκλι στην εφημερίδα The Guardian. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ακαδημία Ηχογράφησης για την ανάπτυξη ισχυρής μεθοδολογίας για αυτήν τη μελέτη και για την αληθινή αντιμετώπιση της έλλειψης εκπροσώπησης των γυναικών στη μουσική βιομηχανία» ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανίστρια σε συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lady Gaga έστειλε ισχυρό μήνυμα κατά της ICE στη σκηνή του Τόκιο

Η Lady Gaga, συγκινημένη στη σκηνή του Tokyo Dome, καταφέρθηκε κατά της ICE και της βίας στη Μινεάπολη, εκφράζοντας συμπαράσταση στις οικογένειες που στοχοποιούνται στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο δύο Αμερικανών από πυρά πρακτόρων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φίλιπ Γκλας ακύρωσε πρεμιέρα στο Κέντρο Κένεντι λόγω ελέγχου Τραμπ

Ο Φίλιπ Γκλας απέσυρε την παγκόσμια πρεμιέρα της συμφωνίας "Lincoln" από το Κέντρο Κένεντι, σημειώνοντας ότι οι αξίες του έργου του δεν συμβαδίζουν με τη νέα διοίκηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.
Συναυλία Release Athens
ΔΙΕΘΝΗ

BTS: Παγκόσμια περιοδεία με 79 συναυλίες σε 34 πόλεις το 2006-07

Οι BTS ανακοίνωσαν παγκόσμια περιοδεία για το 2026-2027, με 79 συναυλίες σε 34 πόλεις και 5 ηπείρους. Ξεκινούν από Γκόγιανγκ, συνεχίζουν σε Τόκιο και Βόρεια Αμερική, και επιστρέφουν στη Νότια Κορέα τον Ιούνιο.