ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03

Διαδικτυακός περίπατος αύριο στο Κολωνάκι με μία ιστορική αναδρομή

Διοργανώνεται στις 5 το απόγευμα από το το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  και το Greek Cultural Institute,  με θέμα «Λαός και Κολωνάκι - Διαδικτυακός Περίπατος στην εμβληματική συνοικία της Αθήνας».

Διαδικτυακό περίπατο στο Κολωνάκι με ιστορική αναδρομή από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα διοργανώνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  και το Greek Cultural Institute με θέμα «Λαός και Κολωνάκι - Διαδικτυακός Περίπατος στην εμβληματική συνοικία της Αθήνας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Στρατής Τσίρκας περιπλανιέται μέσα από τη "Χαμένη Άνοιξη", ο αστυνόμος Μπέκας ψάχνει τον ένοχο, ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης σχεδιάζει ένα μοναδικό συγκρότημα, τρεις μέλλοντες πρωθυπουργοί κάθονται στα μαθητικά τους θρανία, η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια οραματίζεται και ιδρύει ένα Λύκειο, ο Φρανκ Σινάτρα πίνει ένα ακόμα Jack Daniels, o Σλίμαν στεγάζει τον έρωτα και τις συλλογές του, ο Παπαδιαμάντης δέχεται τελικά να τον φωτογραφίσουν, ο Φώτης Κρικζώνης φτιάχνει το διάσημο μαρτίνι του, ο Μανώλης Χιώτης τραγουδά με τη Μαίρη Λίντα, ο Χατζηχρήστος μοιράζει γάλα και ποιήματα και οι υπόλοιποι "παρελθόν, παρόν και μέλλον και τα ιδεολογικά τους, τα ξεπλένουν με ουζάκι στου Απότσου το μπαράκι".

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στη διάρκεια του διαδικτυακού περιπάτου θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο αναζητώντας τα ίχνη γεγονότων και ανθρώπων. «Θα περιηγηθούμε σε εμβληματικά κτίρια, όπως το «Ιλίου Μέλαθρον», θα ανακαλύψουμε πώς συνδέεται το Κολωνάκι με όλη τη σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία, θα δούμε πού  εγκαταστάθηκε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και ποιος σημερινός διάσημος δρόμος είχε ένα μάλλον κακόηχο όνομα, θα ζήσουμε την εποχή της Μπελ Επόκ και θα ζωντανέψουμε μια ολόκληρη εποχή μέσα από κείμενα και κινηματογραφικές ταινίες».

Στο διαδικτυακό περίπατο θα συμμετέχει η δημοσιογράφος Εμμανουέλα Νικολαΐδου που θα αναφερθεί στον θρυλικό "Απότσο" και τη μοναδική συλλογή από αφίσες, καθώς και η κυρία Λιλέτα Απότσου Θανοπούλου. Η Ζωζώ Λιδωρίκη θα μας μεταφέρει στο Κολωνάκι της Μπελ Επόκ και στο ιστορικό σπίτι της οικογένειας Λιδωρίκη. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αναζητήσουν στη ηλεκτρονική διεύθυνση του Μουσείου http://www.ekedisy.gr/laos-kai-kolonaki-diadiktyakos-peripatos-stin-emvlimatiki-synoikia-tis-athinas/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ελλάδα

Η νέα πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, τόνισε τη σημαντική πρόοδο Ελλάδας στην ιατρική έρευνα και την καινοτομία, αλλά και τη δυναμική διεύρυνσης συνεργασίας με Ισραήλ, με αφορμή τα εγκαίνια του Athens LifeTech Park.
Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 2 εκατ. επιβάτες σε έναν χρόνο 24ωρης λειτουργίας ΜΜΜ τα Σάββατα

Σε 2.282.000 ανήλθαν οι νυχτερινές μετακινήσεις με μετρό, τραμ και λεωφορεία τα Σάββατα, τον πρώτο χρόνο της 24ωρης λειτουργίας τους, ενώ η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού παραμένει σταθερά υψηλή, σύμφωνα με το Υπουργείο.
Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα για τη νέα σχολική χρονιά

Η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, ευχήθηκε στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενθαρρύνοντάς τους να μάθουν, να ονειρεύονται και να θυμούνται την κληρονομιά των δύο σπουδαίων λαών.