ΓΔ: 2601.72 -0.06% Τζίρος: 8.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:38
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος φωτίζει μνημεία και πολιτισμό

Ανοικτά μνημεία, μουσική και αφήγηση μύθων υπό το φως της πανσελήνου: Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το κοινό με δωρεάν δράσεις στο Γαλεριανό Συγκρότημα & Ρωμαϊκή Αγορά.

Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος φωτίζει για άλλη μια χρονιά τους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει σε μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του υπουργείου Πολιτισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου», ανοίγει τα μνημεία της πόλης κατά τις βραδινές ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε όλους τους επισκέπτες.

Το βράδυ του επόμενου Σαββάτου, από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα, οι πύλες του Γαλεριανού Συγκροτήματος και της Ρωμαϊκής Αγοράς θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσει μοναδικά η περφόρμανς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τίτλο «Mama Loba. Νύχτες με μύθους».

 Η συγκεκριμένη εκδήλωση υπόσχεται μια καλοκαιρινή περιήγηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς, μέσα από την αφήγηση μύθων που ζωντανεύουν επί σκηνής. Το κείμενο και η σκηνοθεσία φέρουν την υπογραφή της Πολυξένης Σπυροπούλου, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Κολοβός.

Στο πλαίσιο ενός πλούσιου πολιτιστικού καλοκαιριού, σχεδιάζεται και η εναρκτήρια εκδήλωση του «ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival 2025» στη Ρωμαϊκή Αγορά εντός του Αυγούστου. 

Παράλληλα, συνεχίζεται η δραστηριότητα της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης με τη θεματική «Λογοτεχνικοί περίπατοι στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», που περιλαμβάνει ανάγνωση και περιπατητικό σχολιασμό λογοτεχνικών κειμένων αφιερωμένων στη βυζαντινή περίοδο της πόλης.

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενισχύουν τη θέση της Θεσσαλονίκης ως πολιτισμικό κέντρο, προσελκύοντας επισκέπτες τόσο για την ιστορική όσο και για τη σύγχρονη πολιτιστική της ζωή, δίνοντας ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και καρναβαλικές παρελάσεις στον νομό Θεσσαλονίκης

Ο νομός Θεσσαλονίκης γιορτάζει δυναμικά τις Απόκριες με αυξανόμενες καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις. Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης, θα γίνει μεγάλη παρέλαση χωρίς άρματα και βασίλισσα, με πολύχρωμες ομάδες καρναβαλιστών.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις 26 και 28 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, λόγω εκδηλώσεων για τον Αγ. Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου. Στις 22/10, 07:30-14:00 διακοπή κυκλοφορίας στη Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, από Νέα Αερογέφυρα Θέρμης έως Αερογέφυρα Ρυσίου.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει αύριο το Τέμενος Χαμζά Μπέη για το κοινό

Το τέμενος Χαμζά Μπέη, γνωστό ως Αλκαζάρ, παραδόθηκε στους Θεσσαλονικείς και επισκέπτες μετά από σχεδόν 40 χρόνια εργασιών. Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε την αποκατάσταση σημαντική για την πόλη και την περιοχή.
Έκθεση εσωτερικής διακόσμησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η Γυάλινη Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία

Η Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη εγκαινιάστηκε στη Νέα Παραλία, προσφέροντας έναν διαφανή χώρο τέχνης 78 τ.μ., προσβάσιμο όλο το 24ωρο, όπου τα έργα φαίνονται και από μέσα και από έξω, εντάσσοντας τον πολιτισμό στο αστικό τοπίο.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: «Ελάτε στη Θεσσαλονίκη, ζήστε μια αυθεντική πόλη»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, προσκάλεσε τους Ρουμάνους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη νεανική ενέργεια και τις πολλές εμπειρίες που προσφέρει όλο το χρόνο.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις δύο ημερών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με εκδήλωση το Σάββατο στον Αδελιανό Κάμπο, με μουσική, χορό και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, προβάλλοντας την κρητική φιλοξενία.