ΓΔ: 2387.04 -0.83% Τζίρος: 55.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:39:37
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
Φώτο: Shutterstock

Δολοφονήθηκε με μαχαίρι η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ

Η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ μαχαιρώθηκε επανειλημμένως και στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή υπήρχαν ίχνη αίματος που οδηγούσαν στο σπίτι της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS Detroit.

Η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, χθες Σάββατο, έξω από το σπίτι της. Η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ μαχαιρώθηκε επανειλημμένως και στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή υπήρχαν ίχνη αίματος που οδηγούσαν στο σπίτι της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS Detroit.

Ο θάνατος της Γουόλ, συμβούλου στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της συναγωγής Isaac Agree, επιβεβαιώθηκε από την εβραϊκή κοινότητα μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε συγκλονισμένοι και θλιμμένοι στο άκουσμα του αδόκητου χαμού της Σαμάνθα Γουόλ, προέδρου του συμβουλίου μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εβραϊκής συναγωγής. «Επί του παρόντος, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα τις κοινοποιήσουμε όταν είναι διαθέσιμες», επισημαίνεται.

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο του εγκλήματος. «Η Σαμ ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, η Ντέινα Νέσελ, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). «Συντετριμμένη» δήλωσε από την πλευρά της η Ελίσα Σλότκιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν η Σαμάνθα Γουόλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συγκλονισμός για την απαγωγή μητέρας τηλεοπτικής δημοσιογράφου

Η εξαφάνιση της 84χρονης μητέρας της δημοσιογράφου του NBC News, Σαβάνα Γκάθρι, συγκλονίζει τις ΗΠΑ, με την υπόθεση να φθάνει μέχρι τον Λευκό Οίκο. Η Νάνσι Γκάθρι εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι της.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις βαρόνοι ναρκωτικών στο στόχαστρο ΗΠΑ και Κολομβίας

Τραμπ και Πέτρο αποφάσισαν να συνεργαστούν ενάντια σε τρεις σημαντικούς βαρόνους ναρκωτικών της Κολομβίας, συνεχίζοντας ένα μακροχρόνιο πόλεμο που ευθύνεται για τραγωδίες, βία κι εκτοπισμούς στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγαλύτερο καρτέλ της Κολομβίας σταματά διαπραγματεύσεις με τον Πέτρο

Το Κλαν δελ Γκόλφο ανέστειλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Πέτρο, κατηγορώντας τη συμφωνία Πέτρο-Τραμπ για στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις ως παραβίαση των δεσμεύσεων μεταξύ τους.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ απελαύνουν πρώην υποψήφιο πρόεδρο Σαλβαδόρ για διαφθορά με συμμορίες

Στο Ελ Σαλβαδόρ επέστρεψε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος Νόρμαν Κιχάνο, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία συμμοριών, ώστε να ξεκινήσει την ποινή του μετά την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.
Ρωσικό δικαστήριο σφυρί
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός καταδικάστηκε στη Ρωσία επειδή βρέθηκε όπλο στο γιοτ του

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε πενταετή φυλάκιση Αμερικανό που ταξίδεψε με γιώτ στη Ρωσία για να συναντήσει γνωριμία απ’ το ίντερνετ. Στο σκάφος του βρέθηκε όπλο. Δήλωσε άγνοια ρωσικών νόμων και ότι το είχε για ασφάλειά του.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιέσεις στο Μεξικό για κοινές επιχειρήσεις κατά εργαστηρίων φαιντανύλης

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Μεξικό να επιτρέψει κοινές επιχειρήσεις με αμερικανικές δυνάμεις για καταστροφή εργαστηρίων φαιντανύλης, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Τραμπ μίλησε ακόμη και για πιθανά πλήγματα κατά καρτέλ.