ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντμίτρι Μεντβέντεφ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ο Μεντβέντεφ απειλεί Βρετανία και Γερμανία επειδή στηρίζουν το Κίεβο

Οι Βρετανοί που θα εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες και τα γερμανικά εργοστάσια παραγωγής πυραύλων ενδέχεται να αποτελέσουν νόμιμους στόχους, σήμφωνα με τον ίδιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί στρατιώτες που εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενδέχεται να αποτελέσουν νόμιμους στόχους των ρωσικών δυνάμεων, όπως και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν τους πυραύλους Taurus, αν αυτοί δοθούν στο Κίεβο.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επιτέθηκε αρχικά εναντίον του νέου υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Λονδίνο θέλει να αναπτύξει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία. Ήδη το Λονδίνο εκπαιδεύει μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία και σε άλλες δυτικές χώρες.

«Αυτό θα μετατρέψει τους εκπαιδευτές σε νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας. «Ας καταλάβουν καλά ότι θα καταστραφούν χωρίς έλεος. Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί στο ΝΑΤΟ». Ο Μεντβέντεφ στη συνέχεια καταφέρθηκε και εναντίον της Γερμανίας, επικρίνοντάς τη για το γεγονός ότι θέλει να προσφέρει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ Taurus που θα μπορούσαν να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας.

«Λένε ότι αυτό γίνεται με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, τα πλήγματα εναντίον των γερμανικών εργοστασίων όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι επίσης θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», εκτίμησε. «Αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», κατήγγειλε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.