ΓΔ: 2672.88 1.16% Τζίρος: 217.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:38
Σημαία Κοσσυφοπεδίου

Ένταση στο Κόσοβο μετά από ένοπλη συμπλοκή σε επαρχιακό δρόμο

Σε ανταλλαγή πυρών σε δρόμο κοντά σε χωριό, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, ενώ αργότερα κατά το μεσημέρι ομάδα 30 ενόπλων ανδρών οχυρώθηκε εντός μιας μονής.

Νέα ένταση προκαλεί στο βόρειο Κόσοβο ο θάνατος ενός αστυνομικού και ο τραυματισμός ενός άλλου κατά την ανταλλαγή πυρών έξω από το χωριό Μπάινσκο που κατοικείται κυρίως από Σέρβους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ξημερώματα της Κυριακής περίπολος της συνοριακής αστυνομίας του Κοσόβου παρατήρησε ότι δύο φορτηγά τα οποία δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί κάθετα σε δρόμο που οδηγεί προς το χωριό Μπάινσκο.

Ζήτησε ενισχύσεις και όταν έφτασαν αλλά τρία περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες από την κατεύθυνση του χωριού. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ο ένας εκ των οποίων λίγο αργότερα κατέληξε, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, 'Αλμπιν Κούρτι, χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την ένοπλη επίθεση κατά των αστυνομικών και κατηγόρησε «εγκληματικές ομάδες που ελέγχονται από το Βελιγράδι».

Η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι επιστρέφει εσπευσμένα από τη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η Οσμάνι σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο επίσης κατηγόρησε «σερβικές εγκληματικές συμμορίες» για τον θάνατο του αστυνομικού και υποστήριξε ότι «έχουν την πολιτική, οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη του επίσημου Βελιγραδίου». Από σήμερα το πρωί οι αρχές του Κοσόβου έκλεισαν όλες τις συνοριακές διαβάσεις στον βορρά που οδηγούν προς τη Σερβία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το χωριό Μπάνισκο στον βορρά του Κοσόβου όπου σήμερα τα ξημερώματα σκοτώθηκε ένας αστυνομικός σε ανταλλαγή πυρών με ομάδα ενόπλων. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι στο Μπάνισκο έχουν οχυρωθεί περίπου 30 οπλισμένοι άνδρες οι οποίοι συνεχίζουν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Ο Κούρτι ισχυρίζεται ότι πρόκειται για οργανωμένη ομάδα επαγγελματιών οι οποίοι φέρουν στρατιωτικές στολές και έχουν βαρύ οπλισμό. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου παρουσίασε και φωτογραφίες όπου διακρίνονται μασκοφόροι, ένστολοι, χωρίς διακριτικά και ένα θωρακισμένο όχημα έξω από την μονή του Αγίου Στεφάνου στο Μπάνισκο.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ήρθαν για να πολεμήσουν και να αποσταθεροποιήσουν το Κόσοβο, και εμείς πολεμάμε εναντίον τους υπερασπιζόμενοι τον νόμο που αποτελεί υποχρέωση μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε τον νόμο, αλλά το πιο εύκολο και γρήγορο θα ήταν να παραδοθούν» ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Άλμπιν Κούρτι. Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης επιβεβαίωσε ότι ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στο μοναστήρι χωρίς να αναφέρεται ποιοι είναι οι εισβολείς.

«Η Επισκοπή είναι ιδιαίτερα ανήσυχη διότι ομάδα ένοπλων μασκοφόρων διέρρηξε την κλειδωμένη πύλη του μοναστηριού και εισέβαλε με τεθωρακισμένο όχημα στο προαύλιο της Μονής. Αυτή τη στιγμή, στην μονή υπάρχει μια ομάδα πενήντα πιστών από το Νόβι Σαντ οι οποίοι φοβούνται για την ασφάλεια τους εξαιτίας των ένοπλων επεισοδίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επισκοπής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έφοδοι στην Ιταλία κατά μελών νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων

Έφοδοι σε δεκαεπτά σπίτια, κυρίως ανηλίκων, πραγματοποίησαν οι αρχές Βενετίας και Ρώμης, σε μέλη νεοφασιστικών ομάδων που κατηγορούνται για προπαγάνδα μίσους στο διαδίκτυο, με αντισημιτικές και ρατσιστικές αναρτήσεις.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 37χρονου στη Θεσσαλονίκη για παιδική πορνογραφία

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 37χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με την κατηγορία σε κακουργηματικό βαθμό. Ο άνδρας παραμένει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

29χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι στη Φυλής

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται 29χρονος Αιγύπτιος, μετά από επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους στον Άγιο Παντελεήμονα. Έχει τραυματιστεί σοβαρά στον σπλήνα και απαιτείται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σύλληψη ακροδεξιού για καταστροφή φουσκωτού με μετανάστες

Ο ακροδεξιός Ντάνιελ Τόμας συνελήφθη αφού κατέστρεψε με μαχαίρι φουσκωτή βάρκα που μετέφερε μετανάστες, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες είχε οργανώσει αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις με μαυροντυμένους κουκουλοφόρους.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

46χρονος συνελήφθη στο Παγκράτι με 255,9 γρ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Ένας 46χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στo Παγκράτι για διακίνηση ναρκωτικών. Στο διαμέρισμά του βρέθηκαν 255,9 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και 60 ευρώ.
Κοπάδι προβάτων βοσκή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 46χρονος συνελήφθη για ζωοκλοπή και παραβάσεις όπλων

Στο Ηράκλειο συνελήφθη 46χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας για ζωοκλοπή και παραβάσεις όπλων μετά από αστυνομική επιχείρηση. Βρέθηκαν φυσίγγια και ανεπιτήρητο ποίμνιο με 105 αιγοπρόβατα στην περιοχή.