ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία του Μεξικού
Η εθνική σημαία του Μεξικού κυματίζει μπροστά σε μπλε φόντο.

Πυρά σε μπαρ στο Μεξικό - 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο επεισόδιο

Η σφαγή διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Τεοκαλτίτσε, εν μέσω του εορτασμού της επετείου της ανεξαρτησίας του Μεξικού, ανέφερε η εισαγγελία της πολιτείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά μέσα σε μπαρ στην πολιτεία Χαλίσκο, περιοχή του δυτικού Μεξικού την οποία λυμαίνονται συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Σάββατο. Η σφαγή διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Τεοκαλτίτσε, εν μέσω του εορτασμού της επετείου της ανεξαρτησίας του Μεξικού, ανέφερε η εισαγγελία της πολιτείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αρκετοί άνθρωποι δολοφονήθηκαν «μέσα σε μπαρ της συνοικίας Μαραβίγιας», εξήγησε. Η αστυνομία έκανε λόγο για έξι νεκρούς χθες. Η πολιτεία Χαλίσκο συνταράσσεται από τη βία του καρτέλ Νέα Γενιά, το οποίο συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες συμμορίες του Μεξικού. Στην Τεοκαλτίτσε, βόρεια από την πολιτειακή πρωτεύουσα Γουαδαλαχάρα, δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους τη 2η Σεπτεμβρίου.

Αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κήρυξε το 2006 τον λεγόμενο πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό, έχουν καταγραφτεί πάνω από 340.000 φόνοι και κάπου 100.000 εξαφανίσεις. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι υποθέσεις αυτές συνδέονται, κατά τις αρχές, με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Αυξάνονται οι ομοσπονδιακές δυνάμεις στη Μιτσοακάν

Η μεξικανική κυβέρνηση αύξησε τη στρατιωτική παρουσία στη Μιτσοακάν μετά τη δολοφονία του δημάρχου Ουρουαπάν, Carlos Manso, από ένοπλο σε δημόσια εκδήλωση, γεγονός που προκάλεσε διαδηλώσεις και οργή σε όλη τη χώρα.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: 17χρονος αναγνωρίστηκε ως δράστης στη δολοφονία δημάρχου

Ταυτοποιήθηκε 17χρονος ως δράστης της δολοφονίας του δημάρχου Ουρουαπάν στο Μεξικό. Ο έφηβος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας και συγγενείς τον αναγνώρισαν, ενώ η εισαγγελία ερευνά εμπλοκή και άλλων ατόμων.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία δημάρχου στο κεντρικό Μεξικό

Ένοπλοι δολοφόνησαν τον δήμαρχο της Πισαφλόρες, Μιγκέλ Μπαένα, στο κεντρικό Μεξικό. Το Πράσινο Κόμμα καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε τη σύλληψη των δραστών, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι δέχθηκε τουλάχιστον πέντε σφαίρες.
Αστυνομία Μεξικού περιπολικό
ΔΙΕΘΝΗ

Συνολικά 15 πτώματα εντοπίστηκαν σε μυστικούς τάφους στο Μεξικό

Σε εθνική κλίμακα, πάνω από 450.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και κάπου εκατό χιλιάδες αγνοούνται στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν άρχισε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος» κατά των καρτέλ των ναρκωτικών.