ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
Ερντογάν: Ζητά την άρση των περιορισμών στην τουρκική αμυντική βιομηχανία

Ερντογάν: Η Τουρκία μπορεί να χωρίσει τους δρόμους της με την Ευρώπη

Σε έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ' αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα. «Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσει τις συνομιλίες της ολομέλειας της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης. Πριν από την επίσκεψή του, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στις 20 του μηνός αναμένεται να συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, συνάντηση η οποία κανονικά θα λάμβανε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου αλλά χρειάστηκε να μετατεθεί λόγω της διαχείρισης στην Ελλάδα των καταστροφικών επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα και η ΕΕ προστατεύουν τα σύνορά τους, απαντώντας σε ερώτηση του BBC για επαναπροωθήσεις μεταναστών. Υπογράμμισε ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του 2015 και δεν θα επιτραπεί μαζική εισροή.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη Ερτσιγιές, συζητώντας για την ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο και της σχετικής ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Να καταδικαστεί από την ΕΕ η παράνομη πρακτική της Τουρκίας

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στον ΣΚΑΪ πως η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο και ζήτησε σαφή καταδίκη από την ΕΕ. Άσκησε κριτική στη ΝΔ για τη στάση της και χαρακτήρισε αποτυχημένη τη διαχείριση ακρίβειας από την κυβέρνηση.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Φιντάν - Κος για Κυπριακό, Τελωνειακή Ένωση και βίζες Σένγκεν

Στην Άγκυρα συναντήθηκαν ο ΥΠΕΞ Τουρκίας Χακάν Φιντάν και η Επίτροπος Κος, συζητώντας για το Κυπριακό, την Τελωνειακή Ένωση και τη Σένγκεν, με στόχο τη συνέχιση των πρωτοβουλιών εμπιστοσύνης, όπως τόνισαν σε κοινή δήλωση.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Ζητά άμεσα μέτρα της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά από την ΕΕ να λάβει μέτρα για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, μέσω ερώτησής του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μάρτα Κος
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ - Τουρκία: Στην Άγκυρα η Μάρτα Κος για εμπόριο και επενδύσεις

Η Επίτροπος Διεύρυνσης Μάρτα Κος, επισκέπτεται την Άγκυρα, στις 6-7 Φεβρουαρίου, για συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με περιφερειακή σταθερότητα, οικονομική συνεργασία, Τελωνειακή Ένωση και στήριξη προσφύγων.