ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες

Στο Βέλγιο βρίσκονται οι πλουσιότεροι κάτοικοι του πλανήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Wealth Report, ο μέσος πλούτος των Βέλγων ανέρχεται σε 228.594 ευρώ, με την Αυστραλία να είναι στη δεύτερη θέση με μέσο πλούτο 226.310 ευρώ.

Οι Βέλγοι είναι οι πλουσιότεροι στον κόσμο, με 228.594 ευρώ πλούτο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία του Global Wealth Report της UBS, τα οποία δημοσιεύει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Wealth Report, ο μέσος πλούτος των Βέλγων ανέρχεται σε 228.594 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί Βέλγοι ενήλικες έχουν περισσότερα από 228.594 ευρώ και οι άλλοι μισοί λιγότερα. Η Αυστραλία έρχεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Global Wealth Report με μέσο πλούτο 226.310 ευρώ, ενώ το Χονγκ Κονγκ έρχεται στην τρίτη θέση με 185.118 ευρώ

Ο πλούτος ανά ενήλικα στην Ελλάδα ήταν στα 105.724 δολάρια, 221.370 στην Ιταλία και 224.209 δολάρια στην Ισπανία.  Μεταξύ 2000 και 2022, ο πλούτος ανά ενήλικα αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,8% στην Ελλάδα, 2,8% στην Ιταλία και 5% στην Ισπανία, αυξάνοντας το χάσμα πλούτου μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων. Ο πλούτος ανά ενήλικα μειώθηκε σε κάθε χώρα το 2022 κατά 2,3% στην Ελλάδα, 6,1% στην Ιταλία και 2,4% στην Ισπανία. Ωστόσο, σε ευρώ, ο πλούτος ανά ενήλικα αυξήθηκε κατά 3,7% τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία και μειώθηκε ελαφρά μόνο στην Ιταλία κατά 0,3%.

«Η πρώτη θέση μας επιτεύχθηκε με αξιοσημείωτο τρόπο», εξηγεί ο οικονομικός δημοσιογράφος Paul D'hoore στο VTM Nieuws. «Διότι στην πραγματικότητα δεν γίναμε πλουσιότεροι, αλλά λιγότερο φτωχοί. Το 2022 δεν ήταν μια καλή χρονιά. Τα χρηματιστήρια έπεσαν και τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν. Όλοι έγιναν λίγο φτωχότεροι».

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα της UBS η αύξηση του πλούτου των νοικοκυριών κατά 3,4% το 2022 ήταν ο χαμηλότερος ετήσιος ρυθμός που καταγράφηκε αυτόν τον αιώνα με εξαίρεση το 2008. Ήταν επίσης η μοναδική χρονιά αυτόν τον αιώνα, εκτός από το 2008, κατά την οποία η συνολική αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών μειώθηκε. Οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση ήταν η μειωμένη αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και ο αυξημένος πληθωρισμός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρυσή ιστορία έγραψε η Εθνική Πόλο Ανδρών στην Αυστραλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την κατάκτηση του πρώτου της World Cup στην Αυστραλία, τονίζοντας το πάθος και τη νοοτροπία νικητή που έδειξαν ο Θ. Βλάχος και οι παίκτες του.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: Θέτει στον Τραμπ τα νέα δασμολογικά μέτρα των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Αλμπανέζι δήλωσε ότι θα θέσει στον Τραμπ το θέμα των νέων αμερικανικών δασμών, τους οποίους θεωρεί αδικαιολόγητους και ζητά την άρση τους, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον κατά της Αυστραλίας και άλλων χωρών.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Καναδής κινέζικης καταγωγής στη Γαλλία για κατασκοπεία στο ΝΑΤΟ

Μια Καναδή κινεζικής καταγωγής, που εργαζόταν ως ασκούμενη σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο, συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό τρίτης χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος εισαγγελέας.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί τον Ρώσο πρέσβη για ζημιές στο προξενείο Λετονίας στη Σλαβιάνσκ

Η ΕΕ θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη λόγω επίθεσης στο Σλοβιάνσκ και ζημιών στο προξενείο Λετονίας, ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, που τόνισε πως οι επιθέσεις προκαλούν απώλειες αμάχων και θα προτείνει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
drone μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: ΝΑΤΟϊκά μαχητικά κατέρριψαν drone στον εναέριο χώρο Ρουμανίας

Η αεροπορία του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από μαχητικά της Συμμαχίας στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας. Το περιστατικό ερευνάται, με στενή συνεργασία ΝΑΤΟ και ρουμανικών αρχών.
Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα έλαβε 118,2 εκατ. ευρώ από το αμυντικό μέσο SAFE

Η Ελλάδα έλαβε την πρώτη δόση 118,3 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE για επενδύσεις στην άμυνα. Το ποσό αντιστοιχεί στο 15% της συνολικής χρηματοδότησης, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.