ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
Το Βελγικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με σημαίες Βελγίου και ΕΕ.

Στο Βέλγιο βρίσκονται οι πλουσιότεροι κάτοικοι του πλανήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Wealth Report, ο μέσος πλούτος των Βέλγων ανέρχεται σε 228.594 ευρώ, με την Αυστραλία να είναι στη δεύτερη θέση με μέσο πλούτο 226.310 ευρώ.

Οι Βέλγοι είναι οι πλουσιότεροι στον κόσμο, με 228.594 ευρώ πλούτο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία του Global Wealth Report της UBS, τα οποία δημοσιεύει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Wealth Report, ο μέσος πλούτος των Βέλγων ανέρχεται σε 228.594 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί Βέλγοι ενήλικες έχουν περισσότερα από 228.594 ευρώ και οι άλλοι μισοί λιγότερα. Η Αυστραλία έρχεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Global Wealth Report με μέσο πλούτο 226.310 ευρώ, ενώ το Χονγκ Κονγκ έρχεται στην τρίτη θέση με 185.118 ευρώ

Ο πλούτος ανά ενήλικα στην Ελλάδα ήταν στα 105.724 δολάρια, 221.370 στην Ιταλία και 224.209 δολάρια στην Ισπανία.  Μεταξύ 2000 και 2022, ο πλούτος ανά ενήλικα αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,8% στην Ελλάδα, 2,8% στην Ιταλία και 5% στην Ισπανία, αυξάνοντας το χάσμα πλούτου μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων. Ο πλούτος ανά ενήλικα μειώθηκε σε κάθε χώρα το 2022 κατά 2,3% στην Ελλάδα, 6,1% στην Ιταλία και 2,4% στην Ισπανία. Ωστόσο, σε ευρώ, ο πλούτος ανά ενήλικα αυξήθηκε κατά 3,7% τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία και μειώθηκε ελαφρά μόνο στην Ιταλία κατά 0,3%.

«Η πρώτη θέση μας επιτεύχθηκε με αξιοσημείωτο τρόπο», εξηγεί ο οικονομικός δημοσιογράφος Paul D'hoore στο VTM Nieuws. «Διότι στην πραγματικότητα δεν γίναμε πλουσιότεροι, αλλά λιγότερο φτωχοί. Το 2022 δεν ήταν μια καλή χρονιά. Τα χρηματιστήρια έπεσαν και τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν. Όλοι έγιναν λίγο φτωχότεροι».

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα της UBS η αύξηση του πλούτου των νοικοκυριών κατά 3,4% το 2022 ήταν ο χαμηλότερος ετήσιος ρυθμός που καταγράφηκε αυτόν τον αιώνα με εξαίρεση το 2008. Ήταν επίσης η μοναδική χρονιά αυτόν τον αιώνα, εκτός από το 2008, κατά την οποία η συνολική αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών μειώθηκε. Οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση ήταν η μειωμένη αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και ο αυξημένος πληθωρισμός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για απειλητική επιστολή σε μεγάλο τζαμί της Αυστραλίας στο Ραμαζάνι

Η αστυνομία της Αυστραλίας ερευνά απειλητική επιστολή με σκίτσο γουρουνιού που στάλθηκε στο μεγαλύτερο τζαμί της χώρας, στη διάρκεια του Ραμαζανιού. Αυξάνονται οι περιπολίες σε θρησκευτικούς χώρους και κοινότητες.
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Βέλγιο: Παραμένουμε φίλοι για πάντα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βέλγιο Μπιλ Γουάιτ ζήτησε να πέσουν οι τόνοι μετά από ένταση που δημιουργήθηκε λόγω σχολίων του για «αντισημιτικές διώξεις», διαβεβαιώνοντας ότι Βέλγιο και ΗΠΑ παραμένουν «φίλοι για πάντα».
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: Δεν θα δοθεί βοήθεια σε 34 συγγενείς μελών ΙΚ στη Συρία

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε πως η Αυστραλία δεν θα βοηθήσει στον επαναπατρισμό πολιτών της από καταυλισμό στη Συρία και υπογράμμισε ότι όσοι επιστρέψουν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ: Ένας νεκρός και δυο τραυματίες

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορική περιοχή του Σίδνεϊ. Ο δράστης διέφυγε πεζός, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σκέψεις για απαγόρευση social media σε ανήλικους κάτω των 16

Η Βρετανία σχεδιάζει να απαγορεύσει την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών, όπως έκανε η Αυστραλία, ενώ ανάλογες κινήσεις εξετάζουν και η Ισπανία, η Ελλάδα και η Σλοβενία. Η απόφαση αναμένεται εντός μηνών.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν 34 Αυστραλούς από τον καταυλισμό Ροτζ

Κουρδικές δυνάμεις στη Συρία απελευθέρωσαν 34 Αυστραλούς από καταυλισμό στον οποίο φιλοξενούνται οικογένειες υπόπτων του Ισλαμικού Κράτους και θα μεταφερθούν στην Αυστραλία μέσω Δαμασκού, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Ροτζ.