ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Το κοινοβούλιο της Ινδίας επέστρεψε στον Ραχούλ Γκάντι την έδρα του

Τους τελευταίους μήνες, ο Γκάντι έχει βοηθήσει το κόμμα του Κογκρέσου να αρχίσει συνομιλίες με άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα προωθώντας την ιδέα μιας μεγάλης συμμαχίας εναντίον του BJP στις βουλευτικές εκλογές.

Το κοινοβούλιο της Ινδίας αποκατέστησε σήμερα ως βουλευτή τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη του κόμματος του Κογκρέσου Ραχούλ Γκάντι μετά την αναστολή της καταδίκης του για δυσφήμηση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Γκάντι, ο πατέρας, η γιαγιά και ο προπάππος του οποίου είχαν διατελέσει πρωθυπουργοί, είχε καταδικασθεί το Μάρτιο αφού μηνύθηκε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) για σχόλια που είχε κάνει το 2019 και τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και άλλους με το ίδιο όνομα, περιλαμβανομένου του βουλευτή.

Εξαιτίας της καταδίκης του, ο 53χρονος Γκάντι έχασε τη βουλευτική έδρα του και φυλακίσθηκε για δύο χρόνια, αλλά αποφυλακίσθηκε με αναστολή.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε την καταδίκη, επιτρέποντας στον Γκάντι να επιστρέψει στο κοινοβούλιο και να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη χρονιά. Ο Γκάντι επιδιώκει να ανατρέψει την καταδίκη του, όμως η προσφυγή του δεν έχει ακόμη εξετασθεί από κατώτερο δικαστήριο.

Τους τελευταίους μήνες, ο Γκάντι έχει βοηθήσει το κόμμα του Κογκρέσου να αρχίσει συνομιλίες με άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα προωθώντας την ιδέα μιας μεγάλης συμμαχίας εναντίον του BJP στις βουλευτικές εκλογές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Πύλη για ινδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συζήτηση Πιερρακάκη–Goyal

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ινδός υπουργός Piyush Goyal, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, την εμβάθυνση των ελληνοϊνδικών δεσμών και τη σημασία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ο πέμπτος πιο ξηρός Ιούνιος από το 1901 λόγω καθυστέρησης μουσώνων

Η Ινδία είχε τον ξηρότερο Ιούνιο της τελευταίας δεκαετίας και τον πέμπτο ξηρότερο από το 1901, με τις βροχοπτώσεις να είναι 39,8% κάτω του μέσου όρου, επηρεάζοντας αρνητικά τη σπορά και τις θερμοκρασίες στη χώρα.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Ινδία: Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο επιχειρηματικό φόρουμ

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, ανέδειξε προοπτικές διεύρυνσης εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση σε υποδομές, ενέργεια, αγροδιατροφή και καινοτομία.