ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Nέα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας χθες το βράδυ

«Η αντιαεροπορική άμυνα μας κατέστρεψε 30 από συνολικά 40 πυραύλους κρουζ και τα 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια τη νύκτας επίθεση κατά κύματα εναντίον της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης, περιλαμβανομένων πυραύλων κρουζ και υπερηχητικών καθώς και ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ενώ τουλάχιστον 10 πύραυλοι φαίνεται ότι πέρασαν την αντιαεροπορική άμυνα.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέστρεψε 30 από συνολικά 40 πυραύλους κρουζ και τα 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Ρωσία εκτόξευσε επίσης τρεις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, όμως δεν αποκάλυψε άλλες πληροφορίες γι' αυτούς. «Συνολικά, σε επιθέσεις κατά κύματα από το βράδυ της 5ης Αυγούστου μέχρι το πρωί της 6ης Αυγούστου 2023, ο εχθρός χρησιμοποίησε 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχόλιο από τη Ρωσία. Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα αν σημειώθηκε κάποια ζημιά από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας ούτε τι συνέβη με τους 10 πυραύλους κρουζ που δεν καταρρίθηκαν. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρεια Χμελνίτσκι στη δυτική Ουκρανία, ο Σέρχι Τιούριν, δήλωσε πως μεταξύ των στόχων ήταν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Σταροκοστιαντίνιφ.

«Το αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιφ είναι στο μυαλό του εχθρού. Σημειώθηκε σειρά εκρήξεων στις κοινότητες Σταροκοστιαντίνιφ και Χμελνίτσκι», δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίθηκαν από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας». Ο Τιούριν δήλωσε πως εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες, ένα κοινοτικό πολιτιστικό κέντρο και το σταθμό λεωφορείων, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε σε σιλό σιτηρών.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε στο εθνικό ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο πως ένας από τους κύριους στόχους της ρωσικής επίθεσης στη διάρκεια της νύκτας ήταν η περιφέρεια Χμελνίτσκι. «Τώρα το αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιφ είναι αυτό που στοιχειώνει τον εχθρό», δήλωσε ο Ιχνάτ. Η Ρωσία είχε στοχοθετήσει στα τέλη Ιουλίου το στρατιωτικό αεροδρόμιοι του Σταροκοστιαντίνιφ στην περιφέρεια Χμελνίτσκι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

Επτά νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε κοινότητες κοντά στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας από ρωσικά πλήγματα. Ειδικά στην περιφέρεια Ντονέτσκ, τρεις σκοτώθηκαν σε περιοχές κοντά στην Κοσταντίνιφκα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΑ ΟΗΕ: Ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους–Ελλάδα ζητά ειρηνευτικές συνομιλίες

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε μετά από αίτημα της Ουκρανίας λόγω των πρόσφατων ρωσικών επιθέσεων, που προκάλεσαν θύματα αμάχους και καταστροφές, ενώ οι αξιωματούχοι προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο για αμάχους και τη διανομή τροφίμων.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη Ντνιπροπετρόφσκ, Ουκρανία

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, με πυροβολικό και drones να πλήττουν Νικόπολη, Σινελνίκοβε και Πάβλοχραντ. Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται καθημερινά.
Σημαίες Ηνωμένου Βασιλείου Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπέρναμ υπόσχεται τεχνολογική στήριξη στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει τεχνολογία κατά των παρεμβολών στην Ουκρανία, προστατεύοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Ζελένσκι στο Λονδίνο.
Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις για ειρήνη στην Ουκρανία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα. Το Κρεμλίνο πάντως τονίζει πως δεν έχει λάβει ενημέρωση ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι.