ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Ο Μακρόν βάζει στο επίκεντρο της Γαλλίας για το 2025 τους ωκεανούς

Την βιοποικιλότητα που κρύβουν οι θάλασσες θέλει να αξιοποιήσει ο Γάλλος πρόεδρος που αναφέρει ότι η χώρα του αποτελεί τη δεύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο χάρη στα υπερπόντια εδάφη της.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα σε βίντεο που ανήρτησε τη βούλησή του να καταστήσει το 2025 «έτος ωκεανών» στη Γαλλία, προκειμένου να αξιοποιήσουμε «έναν θησαυρό βιοποικιλότητας (...) στην καρδιά του πεπρωμένου μας και αυτού της ανθρωπότητας».

«Είμαστε η δεύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, ιδίως χάρη στα Υπερπόντια Εδάφη μας», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε βίντεο που είχε γυρίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μον-Σεν-Μισέλ, στη βορειοδυτική Γαλλία και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

«Πρόκειται για τεράστιο στοίχημα επειδή πρόκειται για (...) έναν θησαυρό βιοποικιλότητας: αιχμαλωτίζει άνθρακα και ως εκ τούτου μας επιτρέπει να μην πάθουμε ασφυξία», πρόσθεσε.

«Το 2025 θα υποδεχθούμε την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, αλλά οφείλουμε να καταστήσουμε το 2025 έτος ωκεανών», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, το βίντεο του οποίου προβάλλει επιστήμονες και ερευνητές που αγωνίζονται για την προστασία των ωκεανών.

Ενόψει του 2025, ο Μακρόν σκοπεύει να ξεκινήσει «μια ολόκληρη σειρά εργασιών για να εργαστούμε, να προετοιμάσουμε, να κινητοποιήσουμε, να φέρουμε τη γνώση στα σχολεία, στα γυμνάσια, στα λύκεια, στον επαγγελματικό κόσμο και να καταστήσουμε πλήρως τη Γαλλία ως ένα μεγάλο ωκεάνιο έθνος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου λόγω καύσωνα

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου, κυρίως σε μη εποπτευόμενα νερά και ιδιωτικές πισίνες, λόγω του καύσωνα. Πολλοί προκλήθηκαν από υδροπληξία και καρδιακές προσβολές, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για ύποπτες αγγελίες διακίνησης παιδιών σε γαλλική πλατφόρμα

Έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία για πιθανή διακίνηση παιδιών μέσω της πλατφόρμας Vinted, μετά από καταγγελίες για αγγελίες με ασυνήθιστα ποσά και περιγραφές σχετικές με ηλικίες και ύψη μικρών παιδιών. Το θέμα πήρε έκταση στο TikTok.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μασσαλία: Κατάσχεση ρωσικού τάνκερ Deliver που ανήκει σε «σκιώδη στόλο»

Τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» οδηγήθηκε στ' ανοιχτά της Μασσαλίας, αφού κατασχέθηκε κοντά στη Σικελία. Είναι ένα από τα εννέα που κατασχέθηκαν στην Ευρώπη φέτος για παράκαμψη κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο.
Θερμόμετρο και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στη Γαλλία: Βρέφος 18 μηνών πέθανε σε αυτοκίνητο

Ένα μωρό 18 μηνών πέθανε από υπερθερμία μέσα σε αυτοκίνητο σε πάρκινγκ νοσοκομείου στη Μασσαλία. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν πρόσφατα στη Γαλλία, με θύματα παιδιά που αφέθηκαν σε οχήματα εν μέσω καύσωνα.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μωρό 18 μηνών πέθανε σε αυτοκίνητο λόγω καύσωνα

Τραγωδία στη Μασσαλία, όπου ένα βρέφος 18 μηνών πέθανε από υπερθερμία, όταν ξεχάστηκε σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Το μωρό βρέθηκε από πυροσβέστες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να τα καταφέρει.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό η Ευρώπη λόγω καύσωνα, μέτρα προστασίας και επιπτώσεις

Σε υψηλό συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη λόγω του καύσωνα, με απαγορεύσεις και προβλήματα στις υποδομές. Ρεκόρ θερμοκρασιών σε πολλές χώρες, ενώ στην Ιταλία αναμένονται τιμές έως 40°C.