ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Στην τελική ευθεία η δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημοσιοποίηση του κειμένου της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με το κείμενο να αναμένεται να γίνει γνωστό λίγο πριν την τελετή υπογραφής.

O Αμερικανός Εμπορικός Εκπρόσωπος Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ δήλωσε ότι η μετάφραση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο, λίγο πριν από την τελετή της υπογραφής της.

«Έχουμε σχεδόν τελειώσει με την μετάφραση. Πάντα θέλει τον χρόνο της», δήλωσε ο Λαϊτχάιζερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network. Στην διάρκεια της συνέντευξης ο ίδιος είπε πως έχει το κείμενο της συμφωνίας στα αγγλικά. «Θα το δημοσιοποιήσουμε την Τετάρτη, πριν από την υπογραφή», διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα του POLITICO, η Κίνα φαίνεται ότι θα αγοράζει περισσότερη ενέργεια, αλλά και βιομηχανικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας.

Υπενθυμίζουμε πως στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μη προχωρήσουν στην υποβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να προβεί σε αγορές που θα φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει επίσης πως η δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί στο Πεκίνο μετά τις αμερικανικές εκλογές καθώς θεωρεί πως θα μπορούσε να επιτύχει μια ακόμη καλύτερη συμφωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Συζητήθηκε επίσκεψη Μπάιντεν στο Πεκίνο με Κίνα

Ο Ρούμπιο συζήτησε με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι για πιθανή επίσκεψη του προέδρου Σι στις ΗΠΑ. Παρά τις διαφορές των δύο χωρών, αναγνωρίζεται η ανάγκη διαχείρισής τους και η ύπαρξη τομέων συνεργασίας. Συνάντηση Σι-Τραμπ ίσως τον Σεπτέμβριο.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες κινήσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τις επιθετικές ενέργειες της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα έπειτα από αψιμαχία με τις Φιλιππίνες, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο βρίσκεται στη Μανίλα για τη σύνοδο ASEAN.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κατασκευάσματα οι κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη στις εκλογές του 2020

Η Κίνα χαρακτήρισε «κατασκευάσματα» τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ περί κινεζικής ανάμιξης στις εκλογές των ΗΠΑ του 2020 και κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις συκοφαντίες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε ξανά την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων και ζήτησε αποχαρακτηρισμό εγγράφων, χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις για νοθεία, όπως επισημαίνουν ανεξάρτητοι ειδικοί και η αμερικανική δικαιοσύνη.