ΓΔ: 2643.32 -0.52% Τζίρος: 93.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:04:37
Σέρβοι αστυνομικοί δρόμος
Αστυνομικοί της Σερβίας επιτηρούν την κυκλοφορία και τους πολίτες στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Σερβία: Οκτώ μαθητές και ο φύλακας σχολείου νεκροί από επίθεση εφήβου

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν και έξι παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μαζί με τον δάσκαλο.

Οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός αγοριού που άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε σχολείο του Βελιγραδίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο φύλακας του σχολείου ήταν νεκρός και ότι πέντε μαθητές είχαν τραυματιστεί.

Μια δασκάλα είναι επίσης τραυματίας και δέχεται επείγουσα φροντίδα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Milan Nedeljkovic, δήμαρχος της κεντρικής περιοχής Vracar όπου βρίσκεται το σχολείο, δήλωσε ότι οι γιατροί έδιναν μάχη για να σώσουν τη ζωή του δασκάλου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν και έξι παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μαζί με τον δάσκαλο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας μαθητής της έβδομης τάξης είχε συλληφθεί.

«Είδα τον φύλακα ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα μπήκε στην τάξη τους», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος είχε σπεύσει στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο Βλαντισλάβ Ρίμπνικαρ.

Τα θύματα νοσηλεύονται και διεξάγεται έρευνα για τα κίνητρα των πυροβολισμών, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σχετικά σπάνιοι στη Σερβία, η οποία έχει πολύ αυστηρούς νόμους περί όπλων. Όμως τα δυτικά Βαλκάνια κατακλύζονται από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα μετά τους πολέμους και τις αναταραχές της δεκαετίας του 1990.

Οι σερβικές αρχές έχουν εκδώσει αρκετές αμνηστίες για τους ιδιοκτήτες να παραδώσουν ή να καταγράψουν τα παράνομα όπλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 10ο Southeast Europe Energy Forum στη Θεσσαλονίκη με νέα συνεργασία στον Κάθετο Διάδρομο

Το Southeast Europe Energy Forum (SEEF) γίνεται 10 ετών και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου 2026, συγκεντρώνοντας κορυφαίους παράγοντες ενέργειας, επενδυτές και κρατικούς αξιωματούχους από Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Επίτροπος Κος: Δεν χωρά εξύμνηση του Μλάντιτς στην ΕΕ από Σερβία

Η Μάρτα Κος τόνισε ότι η εξύμνηση εγκληματιών πολέμου αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και δεν έχει θέση στην ΕΕ ή σε χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη, αναφερόμενη στον Ράτκο Μλάντιτς που πέθανε στη Χάγη σε ηλικία 83 ετών.
Αλεξάνταρ Βούτσιτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βούτσιτς κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι προσβάλει βαθύτατα τους Σέρβους

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε το δικαστήριο του ΟΗΕ για «απολίτιστη συμπεριφορά» επειδή δεν επέτρεψε στον Ράτκο Μλάντιτς να πεθάνει στη Σερβία, ενώ το Βελιγράδι περιμένει αν θα επιστραφεί η σορός του.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς, ανακοίνωσε η Σερβία

Ο Ράτκο Μλάντιτς, γνωστός ως "Χασάπης της Βοσνίας", πέθανε στη Χάγη όπου εξέτιε ισόβια για γενοκτονία. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Βούγιτς, θα κηδευτεί με όλες τις στρατιωτικές και κρατικές τιμές που δικαιούται.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Απεβίωσε ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας

Ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, πέθανε στα 84 του χρόνια στο κέντρο κράτησης της Χάγης, όπου εξέτιε ισόβια για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αρχηγού σερβικής μαφίας στην Κρήτη – Έρευνα για επαφές στην Ελλάδα

Συνελήφθη στην Κρήτη 38χρονος Σέρβος, καταζητούμενος από την INTERPOL για πλαστογραφία και διασυνδέσεις με τη συμμορία Kavac-Vracar, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.