ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σέρβοι αστυνομικοί δρόμος
Αστυνομικοί της Σερβίας επιτηρούν την κυκλοφορία και τους πολίτες στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Σερβία: Οκτώ μαθητές και ο φύλακας σχολείου νεκροί από επίθεση εφήβου

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν και έξι παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μαζί με τον δάσκαλο.

Οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός αγοριού που άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε σχολείο του Βελιγραδίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο φύλακας του σχολείου ήταν νεκρός και ότι πέντε μαθητές είχαν τραυματιστεί.

Μια δασκάλα είναι επίσης τραυματίας και δέχεται επείγουσα φροντίδα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Milan Nedeljkovic, δήμαρχος της κεντρικής περιοχής Vracar όπου βρίσκεται το σχολείο, δήλωσε ότι οι γιατροί έδιναν μάχη για να σώσουν τη ζωή του δασκάλου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν και έξι παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μαζί με τον δάσκαλο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας μαθητής της έβδομης τάξης είχε συλληφθεί.

«Είδα τον φύλακα ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα μπήκε στην τάξη τους», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος είχε σπεύσει στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο Βλαντισλάβ Ρίμπνικαρ.

Τα θύματα νοσηλεύονται και διεξάγεται έρευνα για τα κίνητρα των πυροβολισμών, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σχετικά σπάνιοι στη Σερβία, η οποία έχει πολύ αυστηρούς νόμους περί όπλων. Όμως τα δυτικά Βαλκάνια κατακλύζονται από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα μετά τους πολέμους και τις αναταραχές της δεκαετίας του 1990.

Οι σερβικές αρχές έχουν εκδώσει αρκετές αμνηστίες για τους ιδιοκτήτες να παραδώσουν ή να καταγράψουν τα παράνομα όπλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη με χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Ο επικεφαλής της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας

Ο αρχηγός της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας Σερβίας, Μάρκο Κρίτσακ, συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας σε έρευνα ανθρωποκτονίας, ενώ είχε επικριθεί για βία κατά φοιτητών και στηριζόταν πολιτικά από τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Κέντρο του Νόβι Σαντ
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Πορεία μνήμης δύο ετών από την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Νόβι Σαντ, όπου 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση στεγάστρου στον σταθμό, οι φοιτητές τιμούν τα θύματα με πορεία και εκδηλώσεις μνήμης. Η επέτειος συμπίπτει με κοινωνική οργή και πολιτικές αλλαγές.
Κέντρο του Νόβι Σαντ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερβία αποτίει φόρο τιμής στην τραγωδία που ενέπνευσε το φοιτητικό κίνημα

Χιλιάδες συγκεντρώνονται στο Νόβι Σαντ δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του σιδηροδρομικού σταθμού, που στοίχισε τη ζωή σε 16 άτομα και οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις και την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης στη Σερβία.
Κατάστημα της ALTA BANKA
ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει η ALTA Banka στη Σερβία, επείγουσες μεταφορές σε Ρωσία & Β. Μακεδονία

Η Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας ανακάλεσε άμεσα την άδεια της ALTA Banka λόγω ραγδαίας μείωσης ρευστότητας και κινδύνου για τους καταθέτες, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για επείγουσες μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Άποψη Σερβίας από ψηλά
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Φοιτητική εξέγερση και πτώση του καθεστώτος Βούτσιτς

Ο εκλογικός θρίαμβος της «Φοιτητικής Λίστας» στη Σερβία προκάλεσε ιστορική ανατροπή, τερματίζοντας 14 χρόνια αυταρχισμού Βούτσιτς. Η χώρα αφήνει πίσω της το υβριδικό καθεστώς «άλωσης του κράτους» και βρίσκει και πάλι ελπίδα.
Σύλληψη με χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Ο δράστης της επίθεσης στην πρεσβεία είχε συλληφθεί για τρομοκρατία

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι αποκαλύπτουν βαρύ ιστορικό ριζοσπαστικοποίησης και προηγούμενη σύλληψή του στη Γερμανία για υπόθεση τρομοκρατίας.