ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Κένυας
Φώτο: Shutterstock

Τέσσερις μαθητές νεκροί στην Κένυα σε μάχη αστυνομικών και ισλαμιστών

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ενισχύσεις στην Κένυα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η αλ Σεμπάμπ την Κυριακή σε μια στρατιωτική βάση, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί.

Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν σήμερα, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και μαχητών της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ένα πυλώνα τηλεπικοινωνιών στην ανατολική Κένυα.

Αυτό ήταν το τρίτο αιματηρό επεισόδιο που σημειώνεται στην Κένυα αυτήν την εβδομάδα. Οι αστυνομικοί σκότωσαν δύο από τους δράστες και κατέσχεσαν δύο καλάσνικοφ και υλικά για την κατασκευή βομβών, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσαρλς Οουίνο. Σε γραπτό μήνυμά του προς το πρακτορείο Reuters ο Οουίνο ανέφερε ότι οι τέσσερις πολίτες που σκοτώθηκαν ήταν όλοι τους μαθητές. Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας δάσκαλος.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν άλλα τρία παιδιά, σύμφωνα με τον συντονιστή του Ερυθρού Σταυρού για την επαρχία Γκαρίσα, Μοχάμεντ Ντουμπόου Άντεν. Τα τρία από τα παιδιά που έπεσαν νεκρά προέρχονταν από την ίδια οικογένεια.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ενισχύσεις στην Κένυα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η αλ Σεμπάμπ την Κυριακή σε μια στρατιωτική βάση, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί.

Στη σημερινή επίθεση, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν τον πυλώνα που ανήκει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Safaricom και στους αστυνομικούς που φρουρούσαν τις εγκαταστάσεις. Η επίθεση έγινε στην πόλη Σαρέτο, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τον προσφυγικό καταυλισμό Νταντάαμπ που η κενυατική κυβέρνηση έλεγε στο παρελθόν ότι αποτελούσε βάση των αλ Σεμπάμπ.

Η αλ Σεμπάμπ εξαπολύει συχνά επιθέσεις στην Κένυα, σε αντίποινα επειδή η χώρα αυτή έστειλε στρατό στη Σομαλία το 2011, μετά από αλλεπάλληλες διασυνοριακές επιθέσεις και απαγωγές. Αργότερα οι Κενυάτες εντάχθηκαν στην ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης η οποία στηρίζει την εύθραυστη σομαλική κυβέρνηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 Κενυάτες πολεμούν με τη Ρωσία στην Ουκρανία, λέει το ΥΠΕΞ

Το ΥΠΕΞ Κένυας ανακοίνωσε πως πάνω από 200 Κενυάτες πολεμούν με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ενώ δίκτυα στρατολόγησης επιχειρούν να στρατολογήσουν και άλλους. Το Κίεβο προειδοποιεί για κινδύνους για Αφρικανούς μαχητές.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατολίσθηση στην Κένυα: 21 νεκροί, 31 εξαφανισμένοι

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι στη δυτική Κένυα μετά από κατολίσθηση λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων. Οι διασώσεις διακόπηκαν προσωρινά και θα συνεχιστούν την Κυριακή. Κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 2 νεκροί, 34 τραυματίες σε ποδοπάτημα στην κηδεία Οντίνγκα

Τουλάχιστον δύο νεκροί και 34 τραυματίες σημειώθηκαν από ποδοπάτημα στην κηδεία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, καθώς χιλιάδες προσκυνητές επιχείρησαν να πλησιάσουν το φέρετρο, προκαλώντας χάος στο στάδιο του Ναϊρόμπι.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε λαϊκό προσκύνημα αντιπολίτευσης

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν οι αρχές άνοιξαν πυρ και έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ραΐλα Οντίνγκα.