ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χάκινγκ κινητού τηλεφώνου
Ένας χάκερ προσπαθεί να παραβιάσει δεδομένα μέσω smartphone με ψηφιακό κώδικα στο παρασκήνιο.

Στοχευμένες επιθέσεις από Ρώσους και Ιρανούς χάκερ στη Βρετανία

Το NCSC προτείνει την χρήση πολύπλοκων password με πολλαπλή ταυτοποίηση και επαγρύπνηση για τα εισερχόμενα mail για τον περιορισμό του κινδύνου πειρατείας.

Ρώσοι και Ιρανοί χάκερς επιτίθενται σε δημοσιογράφους και πολιτικούς για να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα, προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) που έχει σημάνει συναγερμό με ανακοίνωση στην οποία απευθύνεται προειδοποίηση για την αύξηση των προσπαθειών πειρατείας κατά ιδιωτών και οργανισμών.

«Οι εκστρατείες αυτές διεξάγονται από παράγοντες που έχουν ως βάση την Ρωσία και το Ιράν και καταδιώκουν ανελέητα τους στόχους τους για να κλέψουν online στοιχεία ταυτότητας και να υπονομεύσουν εν δυνάμει ευαίσθητα συστήματα», δήλωσε ο Πολ Τσίτσεστερ, αξιωματούχος του NCSC.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι ομάδες SEABORGIUM με βάση την Ρωσία και TA453 με βάση το Ιράν, η οποία συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Αν και οι δύο εκστρατείες είναι ξεχωριστές, οι δύο ομάδες «χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές και έχουν παρόμοιους στόχους».

«Οι επιθέσεις δεν θέτουν ως στόχο το ευρύ κοινό, αλλά ειδικούς τομείς, κυρίως στον πανεπιστημιακό κόσμο, την άμυνα, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, της μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα κέντρα μελετών, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους ακτιβιστές», επισημαίνει το NCSC.

Το «spear phishing» συνίσταται στην συγκέντρωση απόρρητων στοιχείων με τους πειρατές να υποδύονται τους νόμιμους παράγοντες. Αν και η μέθοδος είναι παλιά όσο το Internet, το NCSC περιγράφει με λεπτομέρειες τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται. «Δημιουργούν πλαστά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποδυθούν τους έγκυρους ειδικούς, έχουν χρησιμοποιήσει υποτιθέμενες προσκλήσεις σε διασκέψεις ή άλλες εκδηλώσεις».

Σύμφωνα με το NCSC, η ιρανική ομάδα TA453 έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Zoom, για να στείλει στην συνέχεια κακόβουλη τοποθεσία στην μπάρα της συνομιλίας της πλατφόρμας. «Συνιστούμε θερμά στους οργανισμούς και τους ιδιώτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι σε πιθανές προσεγγίσεις και να ακολουθούν τις συμβουλές της online προστασίας», προειδοποιεί ο Τσίτσεστερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απελαύνει Βρετανό διπλωμάτη με κατηγορίες για κατασκοπεία

Η Ρωσία ζήτησε την απέλαση Βρετανού διπλωμάτη κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα. Ο διπλωμάτης, Άλμπερτους Γιαν Ρένσμπουργκ, πρέπει να φύγει εντός δύο εβδομάδων, καθώς του αφαιρέθηκε η διαπίστευση.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Εχθρική η απόφαση Βρετανίας για νηοψίες σε ρωσικά πλοία

Η Μόσχα χαρακτηρίζει εχθρικό το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για νηοψίες και κατασχέσεις ρωσικών πλοίων, απειλώντας με αντίποινα, ενώ η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο καταγγέλλει την κίνηση ως βαθιά εχθρικό βήμα.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Εντολή για νηοψίες σε πλοία του «σκιώδους στόλου»

Ο Κιρ Στάρμερ ενέκρινε τη δράση των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων για ελέγχους, κατασχέσεις και νηοψίες σε πλοία που σχετίζονται με τον «σκιώδη ρωσικό στόλο», με στόχο την αποτροπή παράκαμψης δυτικών κυρώσεων μέσω των βρετανικών υδάτων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Η αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία παρατείνει τον πόλεμο

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα παρατείνει τον πόλεμο. Γαλλία και Βρετανία δηλώνουν έτοιμες να στείλουν στρατιώτες μετά από ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία.