ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
biotench-pfizer
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Η BioNTech μεταφέρει την έρευνα για τον καρκίνο στη Βρετανία

Η εταιρεία, σύμφωνα με τους συνιδρυτές της, θεωρεί τις συνθήκες στη Βρετανία ευνοϊκότερες για τη φαρμακευτική έρευνα. Οι εταιρίες συνεργάζονται στενά με τις αρχές και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ταχύτερη.

Τη μεταφορά της έρευνας για τον καρκίνο στη Βρετανία ανακοίνωσε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, η εταιρεία που κατασκεύασε το πρώτο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA κατά της COVID-19.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τους συνιδρυτές της, θεωρεί τις συνθήκες στη Βρετανία ευνοϊκότερες για τη φαρμακευτική έρευνα. «Οι εταιρίες συνεργάζονται στενά με τις αρχές και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ταχύτερη. Η BioNTech βασίζεται στα δυνατά σημεία κάθε χώρας για τα θέματα έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων», δήλωσε στην BILD η εκ των ιδρυτών της εταιρίας Εζλέμ Τουρετζί και πρόσθεσε ότι στο εξής θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν οικοσυστήματα ευνοϊκά για την έρευνα. «Αυτό ισχύει μεταξύ άλλων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την ταχύτερη μετατροπή της σε εφαρμογή, την προώθηση των βιοτεχνολογικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη και τους αντίστοιχους κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές», δήλωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η BioNTech έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γερμανικών εταιριών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες εγκαταλείπουν όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αναζήτηση ευνοϊκότερων συνθηκών. Ενδεικτικά η Bayer σκοπεύει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στην Κίνα και τις ΗΠΑ, διότι «η Ευρώπη δεν είναι φιλική προς την καινοτομία». Η βιομηχανία χημικών BASF κατασκευάζει εργοστάσιο στην Κίνα, γεγονός που συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για τις 39.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Λουντβιχσχάφεν. Η εταιρία επικαλείται για τη μετακίνησή της τις ακριβές τιμές ενέργειας, τη γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία.

Ενδεικτική της επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι και η, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικογενειακών Επιχειρήσεων, κατάταξη της Γερμανίας στην 18η θέση σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, μεταξύ των 21 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως. Το 2020 η Γερμανία βρισκόταν στη 14η θέση.

Το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας απασχολεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ιδιαίτερα, κυρίως μετά την εφαρμογή των αντιπληθωριστικών μέτρων από τις ΗΠΑ, τα οποία καθιστούν ελκυστικότερη την αποχώρηση επιχειρήσεων από την Ευρώπη και την εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

facebook
ΔΙΕΘΝΗ

Η Meta έχασε τη δικαστική διαμάχη για τη διαρροή δεδομένων το 2021

Ανατρέποντας μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που κέρδισε η Meta, οι δικαστές δήλωσαν επίσης ότι σε περιπτώσεις που αφορούν απλή απώλεια του ελέγχου των δεδομένων, η αποζημίωση είναι πιθανό να είναι περίπου 100 ευρώ.
Olaf Scholz, Germany, Germania, SPD
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σολτς δήλωσε πως οι θέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν άλλαξαν

Είπε πως άξιζε τον κόπο να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο προκειμένου να διαλύσει οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις μπορεί να έτρεφε [ο Πούτιν] ότι η Δύση ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την υποστήριξή της στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τουσκ εκφράζει ικανοποίηση για την συνομιλία Σολτς με Πούτιν

«Χάρηκα που άκουσα ότι ο καγκελάριος όχι μόνο καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική επιθετικότητα αλλά και ότι επανέλαβε την πολωνική θέση: τίποτε για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία», έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.