ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος πάει στις ΗΠΑ για την εμπορική συμφωνία

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον με σκοπό να υπογράψει την ''Πρώτη Φάση'' της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Πλησιάζει η υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε να επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα την Ουάσιγκτον με σκοπό να υπογράψει την ''Πρώτη Φάση'' της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της South China Morning Post.

«Η Ουάσινγκτον έχει αποστείλει πρόσκληση και το Πεκίνο την έχει αποδεχθεί», ανέφερε πηγή του κινεζικού πρακτορείου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία της Κίνας πιθανότατα θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για λίγες μέρες, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερτικών της Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή για την υπογραφή της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μη προχωρήσουν στην υποβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να προβεί σε αγορές που θα φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, στα επόμενα δύο χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θέλουμε συνεργασία με ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ των ηγετών τους, τόνισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, μετά τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ στοχεύουν κινεζικά ινστιτούτα σε αμερικανικά πανεπιστήμια

Ο Αμερικανός υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ χαρακτήρισε τα Ινστιτούτα Κομφούκιος απειλή για την εθνική ασφάλεια, λέγοντας πως λειτουργούν ως «οργανώσεις εν υπνώσει» σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, παρά τον πολιτιστικό τους ρόλο.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο κατά Ουάσινγκτον για απαγόρευση κινεζικής τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αντέδρασε στην απαγόρευση χρήσης κινεζικής ΑΙ από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες ΑΙ προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες παγκοσμίως και τηρούν τη νομοθεσία κάθε χώρας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι και Πούτιν

Ο Τραμπ εξέφρασε ετοιμότητα για τριμερή συνάντηση με τους Σι και Πούτιν στην Κίνα τον Νοέμβριο, με αντικείμενο την αποπυρηνικοποίηση, ενώ επανέλαβε την κριτική του κατά του Ζελένσκι, ζητώντας νέο διαπραγματευτή για την Ουκρανία.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για Ουκρανία, ρόλος ΕΕ

Η ΕΕ ξεκαθαρίζει πως κάθε λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν έως τον τερματισμό του πολέμου, παρά τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενες συνομιλίες με ΗΠΑ και Κίνα.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο ενισχύει την αμερικανική επιρροή στην Κεντρική Ασία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, ξεκίνησε περιοδεία σε Ουζμπεκιστάν και Ινδία για ενίσχυση εμπορικών δεσμών ΗΠΑ με χώρες της Κεντρικής Ασίας, στοχεύοντας στην ανάσχεση της κινεζικής επιρροής και την ενίσχυση της διπλωματίας.