ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Άνδρας βρήκε και επέστρεψε σάκο με 16.000 ευρώ και δώρα Χριστουγέννων

Αξιοζήλευτη τιμιότητα επέδειξε ένας 51χρονος άνδρας στη Γερμανία, ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει ακόμα και τη νόμιμη αμοιβή του.

Μια ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη περίμενε έναν… αφηρημένο 63χρονο Γερμανό ανήμερα τα Χριστούγεννα: ένας περαστικός απαράμιλλης εντιμότητας του επέστρεψε το σακίδιό του, που το είχε ξεχάσει κάτω από ένα δέντρο παρ’ όλο που ήταν γεμάτο με χριστουγεννιάτικα δώρα και με 16.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο ακέραιος 51χρονος ενημέρωσε την αστυνομία αφού σκόνταψε στο σακίδιο, κοντά στο κέντρο της πόλης Κρέφελντ, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα τον ιδιοκτήτη και του παρέδωσαν τον σάκο με το πολύτιμο περιεχόμενό του.

Ο άνδρας που βρήκε το σακίδιο αρνήθηκε να λάβει ακόμη και τη νόμιμη αμοιβή του, «επειδή ήταν Χριστούγεννα», όπως είπε. «Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις τα Χριστούγεννα», έγραψε η αστυνομία του Κρέφελντ στη σελίδα της στο Facebook.

Στη Γερμανία, όποιος επιστρέφει ένα χαμένο αντικείμενο δικαιούται να λάβει αμοιβή, με βάση την αξία του αντικειμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 51χρονος αρνήθηκε να πάρει 490 ευρώ.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πάντως, χαιρετίζοντας την καλή πράξη του περαστικού, διερωτήθηκαν για ποιο λόγο ο 63χρονος βγήκε για ψώνια έχοντας επάνω του ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι αν και είναι «ασυνήθιστο», εκείνος «αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια» να έχει τα χρήματά του στο σακίδιό του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αμβούργο: Εκκένωση τμήματος αεροδρομίου λόγω μεγάλης αστυνομικής έρευνας

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Αμβούργου λόγω ανεύρεσης ύποπτου αντικειμένου στον έλεγχο επιβατών. Η αστυνομία έχει εκκενώσει την περιοχή και έχουν διακοπεί οι απογειώσεις και η επιβίβαση.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Μόσχα συζήτησε με πρεσβευτές Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών συνάντησε τους πρεσβευτές Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας στη Μόσχα, λίγες μέρες μετά τη σύνοδο στο Λονδίνο, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες στήριξαν διάλογο Ουκρανίας-Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς ζητά μεταρρυθμίσεις και προσαρμογή σε νέες αλλαγές

Ο Φρίντριχ Μερτς υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του, ζητώντας από όλους να αγκαλιάσουν τις αλλαγές για το κοινό καλό. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και στήριξης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν μεταρρύθμιση της διπλωματικής υπηρεσίας ΕΕ

Η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν μεταρρυθμίσεις στη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, εξετάζοντας μείωση των αρμοδιοτήτων της EEAS και μεταφορά τους στην Επιτροπή και τα κράτη-μέλη, σύμφωνα με τους Financial Times.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τέλος η έκπτωση φόρου στα καύσιμα, λήγει στις 30 Ιουνίου

Η έκπτωση στον φόρο καυσίμων λήγει στις 30 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την παράταση. Εξετάζονται εναλλακτικά μέτρα συγκράτησης τιμών, ενώ υπάρχει προειδοποίηση προς τις πετρελαϊκές εταιρίες για τιμές.
Κτίριο Daimler Mercedes-Benz
ΔΙΕΘΝΗ

Η Mercedes εισέρχεται στην αγορά των drones στη Γερμανία

Η Mercedes ετοιμάζει συνεργασία με την startup Tytan Technologies για την ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων με συστήματα άμυνας από drones και υπέγραψε συμφωνία 1 δισ. ευρώ με τη Λιθουανία για προμήθεια οχημάτων στον αμυντικό τομέα.