ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Χονγκ Κονγκ: Κυβερνητική καταδίκη των επεισοδίων την παραμονή Χριστουγέννων

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων οι επιχειρήσεις που διατηρούν φιλικές σχέσεις με το Πεκίνο με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να τους απομακρύνει.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ καταδίκασε σήμερα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων στο ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Η αστυνομία χρειάστηκε να κάνει χρήση χημικών, σπρέι πιπεριού και εκτοξευτήρων νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες σε εμπορικά κέντρα στις περιοχές Τσιμ Σα Τσούι και Μονγκ Κοκ φωνάζοντας συνθήματα και θέτοντας στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις φίλα προσκείμενες προς το Πεκίνο, ενώ στη συνέχεια βγήκαν στους δρόμους.

Γύρω στις 9:45 μμ (15.45 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει τον δρόμο έξω από το ιστορικό ξενοδοχείο Peninsula, ενώ χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων και έναν εκτοξευτήρα νερού.

Ήταν η πρώτη φορά αυτό τον μήνα που η αστυνομία έκανε και πάλι χρήση χημικών για να διαλύσει τους διαδηλωτές ύστερα από μια περίοδο ηρεμίας μετά τη συντριπτική νίκη των φιλοδημοκρατικών υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές κατέστρεψαν φανάρια, απέκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση «καταδικάζει αυστηρά» τη «συμπεριφορά των διαδηλωτών» που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

«Αυτές οι ενέργειες διατάραξαν σοβαρά την κοινωνική τάξη, επηρέασαν το εορταστικό κλίμα και εμπόδισαν τον κόσμο να χαρεί την εορταστική περίοδο. Είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σημερινή ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη και δεσμεύσεις για αλλαγές μετά την τραγωδία στη Wang Fuk Court

Ο Τζον Λι, επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, ζήτησε συγγνώμη για τη θανατηφόρα πυρκαγιά με 168 θύματα, ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στον κατασκευαστικό τομέα και την παραίτηση της υπουργού Στέγασης μετά το πόρισμα που ανέδειξε σοβαρές ευθύνες.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

APEC: Συμφωνία Κίνας-Χονγκ Κονγκ για συντονισμό μακροοικονομικής πολιτικής

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών APEC συμφώνησαν να ενισχύσουν την επικοινωνία και τον συντονισμό για μακροοικονομικά θέματα, προωθώντας παράλληλα χρηματοπιστωτική συνεργασία και περιφερειακή ολοκλήρωση, δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΟΙΚ.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Ποινές κάθειρξης 5-7 ετών σε ακτιβιστές υπέρ δημοκρατίας

Τρεις ακτιβιστές που οργάνωναν αγρυπνίες μνήμης για τα θύματα της Τιενανμέν καταδικάστηκαν σε 5-7 χρόνια φυλάκιση στο Χονγκ Κονγκ, σε μια δίκη που επικρίθηκε διεθνώς από κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ουρανοξύστες σε πόλη Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντογκουάν μετατρέπεται σε κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας στην Κίνα

Η Ντογκουάν, άλλοτε γνωστή ως «παγκόσμιο εργοστάσιο» παιχνιδιών και ενδυμάτων, εξελίσσεται σήμερα σε κέντρο καινοτομίας, προσελκύοντας επιστήμονες και επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Γκουανγκντόνγκ–Χονγκ Κονγκ–Μακάο.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη 2,3% στον βιομηχανικό τομέα μόδας σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ

Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ESG για τη βιομηχανία μόδας έφτασε τις 65,5 μονάδες, αυξημένος κατά 2,3% σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βιώσιμη ανάπτυξη.