ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Κίνα και ΗΠΑ κανονίζουν την τελετή υπογραφής της μεταξύ τους συμφωνίας

Το Πεκίνο παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ουάσινγκτον προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες, δεν έδωσε όμως πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την τελετή υπογραφής της διμερούς εμπορικής συμφωνίας που θα δώσει τέλος σε έναν εμπορικό πόλεμο ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα και στις δύο χώρες.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή για την υπογραφή της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν πρόσφατα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα. Δεν έδωσε, ωστόσο, συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μη προχωρήσουν στην υποβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να προβεί σε αγορές που θα φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, στα επόμενα δύο χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε Alibaba, Baidu και BYD για συνεργασία με κινεζικό στρατό

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προσέθεσε τις κινεζικές εταιρείες Alibaba, Baidu και BYD στη λίστα συνεργατών του κινεζικού στρατού. Οι εταιρείες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η ένταξή τους ενδέχεται να περιορίσει οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Σημαίες Κίνας και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στηρίζει την αντίσταση της Κούβας στις πιέσεις των ΗΠΑ

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι επαίνεσε την αντίσταση της Κούβας στις αμερικανικές πιέσεις, τονίζοντας τον διεθνή σεβασμό που απολαμβάνει η Κούβα και επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της Κίνας σε ένα σύστημα με επίκεντρο τον ΟΗΕ.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε συμβιβασμό για τη Μέση Ανατολή

Ο Ουάνγκ Γι επανέλαβε την έκκληση της Κίνας για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και ελπίζει σε συμβιβασμό μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, υπογραμμίζοντας τη βούληση του Πεκίνου για ειρηνική λύση μέσω συνεννόησης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ζητά κατάπαυση πυρός από τις εμπλεκόμενες χώρες

Η Κίνα κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν την κατάπαυση πυρός και να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, μετά τα αμερικανικά πλήγματα σε πυραυλικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, ενώ οι διαπραγματεύσεις για μόνιμη συμφωνία συνεχίζονται.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Δεν έχει νόημα η σύγκριση τελετών Πούτιν και Τραμπ στην Κίνα

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι δεν έχει νόημα η σύγκριση των τελετών για Πούτιν και Τραμπ στην Κίνα, καλώντας να δοθεί έμφαση στο περιεχόμενο των συναντήσεων, καθώς η ουσία έχει μεγαλύτερη σημασία από την εντυπωσιακή παρουσία.