ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Κίνα και ΗΠΑ κανονίζουν την τελετή υπογραφής της μεταξύ τους συμφωνίας

Το Πεκίνο παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ουάσινγκτον προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες, δεν έδωσε όμως πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την τελετή υπογραφής της διμερούς εμπορικής συμφωνίας που θα δώσει τέλος σε έναν εμπορικό πόλεμο ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα και στις δύο χώρες.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή για την υπογραφή της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν πρόσφατα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα. Δεν έδωσε, ωστόσο, συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μη προχωρήσουν στην υποβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να προβεί σε αγορές που θα φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, στα επόμενα δύο χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Συζητήθηκε επίσκεψη Μπάιντεν στο Πεκίνο με Κίνα

Ο Ρούμπιο συζήτησε με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι για πιθανή επίσκεψη του προέδρου Σι στις ΗΠΑ. Παρά τις διαφορές των δύο χωρών, αναγνωρίζεται η ανάγκη διαχείρισής τους και η ύπαρξη τομέων συνεργασίας. Συνάντηση Σι-Τραμπ ίσως τον Σεπτέμβριο.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες κινήσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τις επιθετικές ενέργειες της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα έπειτα από αψιμαχία με τις Φιλιππίνες, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο βρίσκεται στη Μανίλα για τη σύνοδο ASEAN.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κατασκευάσματα οι κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη στις εκλογές του 2020

Η Κίνα χαρακτήρισε «κατασκευάσματα» τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ περί κινεζικής ανάμιξης στις εκλογές των ΗΠΑ του 2020 και κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις συκοφαντίες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε ξανά την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων και ζήτησε αποχαρακτηρισμό εγγράφων, χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις για νοθεία, όπως επισημαίνουν ανεξάρτητοι ειδικοί και η αμερικανική δικαιοσύνη.