ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
washighton, usa, kapitolio
Φώτο: Shutterstock

Έρευνα FBI σε περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη Βίκτορ Βέξελμπεργκ

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ρώσου επιχειρηματία το 2018, σχετικά με ενδεχόμενη άσκηση ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και το 2022.

Πράκτορες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν χθες έρευνες σε περιουσιακά στοιχεία στη Νέα Υόρκη που συνδέονται με τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη σε βάρος του οποίου, έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως μετέδωσε το NBC New York, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα, ώστε να τερματιστεί η πολεμική εισβολή στην Ουκρανία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι πράκτορες του FBI και των υπηρεσιών ερευνών του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (HSI) έσερναν κούτες και χρηματοκιβώτια έξω από ένα κτίριο διαμερισμάτων στην οδό Παρκ 515 στο Μανχάταν, όπου και βρίσκεται ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον Βέξελμπεργκ, όπως μετέδωσε το NBC.

Πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα και σε ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον αναφερόμενο Ρώσο ολιγάρχη στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το NBC.

Ο Βέξελμπεργκ δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει τις εξελίξεις. Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε ότι πράκτορες ήταν παρόντες στις διευθύνσεις των περιουσιακών στοιχείων του Βέξελμπεργκ στο Μανχάταν και στο Σαουθάμπτον, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ένας εκπρόσωπος του HSI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δεν έγινε άμεσα ξεκάθαρο το τι ακριβώς αναζητούσαν οι πράκτορες. Ο Βέξελμπεργκ δεν έχει καταδικαστεί ποινικά στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ρώσου επιχειρηματία το 2018, σχετικά με ενδεχόμενη άσκηση ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και το 2022, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο αρνείται την εμπλοκή του στις αμερικανικές εκλογές, ενώ χαρακτηρίζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως μία «ειδική πολεμική επιχείρηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καταδικάζει δολοφονία Ιρανών ηγετών μετά από πλήγματα

Το Κρεμλίνο καταδίκασε τη «δολοφονία» Ιρανών ηγετών σε αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ, μετά τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί στην Τεχεράνη. Η Ρωσία ζητά εκεχειρία και συνομιλίες, επικρίνοντας σφοδρά τις επιθέσεις.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Λάθος της Ρωσίας να περιμένει χαλάρωση μέτρων λόγω πολέμου στο Ιράν

Ο Μακρόν τόνισε μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι ότι η G7 δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά την άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Επίσης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση ΕΕ για το δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία.