ΓΔ: 2657.41 0.57% Τζίρος: 41.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:53:53
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Ισραήλ: Νέες εκλογές στις 2 Μαρτίου

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο Ισραήλ, με το κοινοβούλιο του Ισραήλ να εγκρίνει τη διάλυσή του και την προκήρυξη νέων πρόωρων εκλογών τη 2α Μαρτίου.

Η Κνέσετ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τη διάλυσή της και την προκήρυξη νέων πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τη 2α Μαρτίου, την τρίτη προσφυγή στις κάλπες σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στο σύνολο από 94 κοινοβουλευτικούς, κανένα από τα 120 μέλη της Κνέσετ δεν ψήφισε κατά, λίγες ώρες μετά την παρέλευση της τελικής προθεσμίας για να οριστεί νέος πρωθυπουργός μετά τις προηγούμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο, ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Μετά τις δύο προηγούμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις, την 9η Απριλίου και τη 17η Σεπτεμβρίου, ούτε ο δεξιός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ούτε ο κεντρώος αντίπαλός του Μπένι Γκαντς μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νετανιάχου υπερασπίστηκε το Ισραήλ στη ΓΣ ΟΗΕ, απαντώντας σε επικριτές

Ο Νετανιάχου μίλησε σε έντονο ύφος στη ΓΣ του ΟΗΕ, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ. Δεκάδες εκπρόσωποι αποχώρησαν κατά την ομιλία του. Τόνισε τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη στήριξή τους.
Υποβρύχιο εξωτερικά μεταλλικό
ΔΙΕΘΝΗ

Στο λιμάνι της Χάιφα το νέο γερμανικό υποβρύχιο του Ισραήλ

Το ισραηλινό ναυτικό παρέλαβε το μεγαλύτερο υποβρύχιό του, το INS Drakon, κατασκευής TKMS. Με μήκος άνω των 70 μέτρων, αποτελεί το έκτο Dolphin και το πρώτο σημαντικό όπλο σε σχέδιο εκσυγχρονισμού του ισραηλινού στόλου.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν online το ντοκιμαντέρ «NAZA» από Νοέμβριο, λέει ο Αμπραχάμ

Το ντοκιμαντέρ «NAZA», που δίνει φωνή σε Ισραηλινούς στρατιωτικούς για θανάτους αμάχων στη Γάζα, θα κυκλοφορήσει δωρεάν online τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης του μετά τις αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Νετανιάχου συναντήθηκαν στη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον ΓΓ ΟΗΕ και θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αντίδραση προεδρίας σε δηλώσεις Ισραηλινού Υπ. Άμυνας για Ερντογάν

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ κατά του Ερντογάν, με τον εκπρόσωπο της προεδρίας να τις χαρακτηρίζει ασεβείς και προσβλητικές, τονίζοντας πως δεν αλλάζουν τη συζήτηση για τη Γάζα.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκτός εκλογών τα δύο μεγαλύτερα αραβικά κόμματα

Οι εκλογικές αρχές του Ισραήλ αποφάσισαν να αποκλείσουν τα κύρια αραβικά κόμματα από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, με την τελική απόφαση να ανήκει στη δικαιοσύνη. Κρίσιμη η παρουσία τους στον σχηματισμό κυβέρνησης.