ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε εκτόξευση κερδών το 2021 στα 28,4 δισ. ευρώ

Ο όμιλος που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος και χθες έκοψε την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του το 2021 αυξήθηκαν κατά 10,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια από τα 6,3 τρισεκατομμύρια το 2020.

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά του κέρδη εκτοξεύθηκαν στα 2,09 τρισεκατομμύρια ρούβλια (28,4 δισεκ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές), έναντι των 135,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων την περίοδο της πανδημίας, το 2020, λόγω των αυξημένων τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο όμιλος που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του το 2021 αυξήθηκαν κατά 10,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια από τα 6,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια που ήταν το 2020.

Η Βουλγαρία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο

Η Βουλγαρία μπορεί να καλύψει το ρωσικό φυσικό αέριο που λάμβανε από άλλες πηγές και δεν θα αντιμετωπίσει ελλείψεις τον επόμενο χειμώνα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Άσεν Βασίλιεφ.

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom διέκοψε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία χθες Τετάρτη επειδή οι δύο χώρες αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια. Η Βουλγαρία καταναλώνει περίπου 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, εκ των οποίων πάνω από το 90% προέρχεται από τη Ρωσία.

«Μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλη την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου με ανεφοδιασμό από τον Νότιο Διάδρομο, συν τις παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από Ελλάδα και Τουρκία και αυτό το σχέδιο εκτελείται τώρα», είπε ο Βασίλιεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα προμήθειας, ακόμη και τον χειμώνα», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό φυσικό αέριο: Τέλος στην Πολωνία, συνεχίζεται στη Βουλγαρία

Ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νικόλοβ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο «χρησιμοποιείται περισσότερο ως πολιτικό και οικονομικό όπλο στον τρέχοντα πόλεμο».
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν καταγγέλλει νέα παραβίαση εναέριου χώρου ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε απαράδεκτη παραβίαση τον ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία, τονίζοντας πως η Ε.Ε. στηρίζει την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος και ενισχύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ρωσικός πύραυλος Kh-101 φέρεται να έπεσε σε πολωνικό έδαφος

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε πως το αντικείμενο που έπεσε στην ανατολική χώρα φαίνεται να είναι ρωσικός πύραυλος Kh-101, εν μέσω ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Οι αρχές διενεργούν έρευνα, ενώ ζητήθηκε συνδρομή Ουκρανών ειδικών.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 13 νεκροί από ρωσικά πλήγματα με 70 πυραύλους και 280 drones

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην Ουκρανία, που έπληξαν μέχρι και τη Λβιβ, ενώ η Πολωνία απογείωσε μαχητικά. Ο Ζελένσκι επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας από τους συμμάχους.