ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Russia, Rossia, Sanctions, Kiroseis
Φωτο: Shutterstock

Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ανακοινώνουν αύριο και οι ΗΠΑ

Μετά τις διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε ότι η Ευρώπη πηγαίνει για πέμπτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και οι ΗΠΑ θα κάνουν το ίδιο σύμφωνα με δηλώσεις συνεργάτη του Μπάιντεν στο CNN .

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας την Τετάρτη σε συντονισμό με τις χώρες της G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μέλος της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε στο CNN ότι το σαρωτικό πακέτο «θα επιβάλει σημαντικό κόστος στη Ρωσία και θα τη στείλει ακόμη περισσότερο στο δρόμο της οικονομικής, χρηματοπιστωτικής και τεχνολογικής απομόνωσης». Το νέο πακέτο κυρώσεων θα απαγορεύσει όλες τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία, θα αυξήσει τις κυρώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κρατικές επιχειρήσεις στη Ρωσία και θα επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης και στα μέλη των οικογενειών τους. «Τα μέτρα αυτά θα υποβαθμίσουν βασικά μέσα ρωσικής κρατικής εξουσίας, θα επιβάλουν οξεία και άμεση οικονομική ζημία στη Ρωσία και θα καταστήσουν υπόλογη τη ρωσική κλεπτοκρατία που χρηματοδοτεί και στηρίζει τον πόλεμο του Πούτιν», ανέφερε ο αξιωματούχος.

«Τα μέτρα αυτά θα ληφθούν σε συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και την ενότητά μας στην επιβολή πρωτοφανούς κόστους στη Ρωσία για τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος και κατέληξε: «Είχαμε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, και οι πληροφορίες από την Μπούκα φαίνεται να δείχνουν περαιτέρω στοιχεία εγκλημάτων πολέμου. Και όπως είπε ο Πρόεδρος, θα συνεργαστούμε με τον κόσμο για να διασφαλίσουμε την πλήρη λογοδοσία για αυτά τα εγκλήματα. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι οι κυρώσεις, και συνεργαζόμαστε εντατικά με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για περαιτέρω κυρώσεις.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς «οικογενειακή φωτογραφία» η G20 στην Ατλάντα λόγω Λαβρόφ

Ξεκίνησε η σύνοδος G20 στην Ατλάντα υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρούμπιο μίλησε για κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις και απειλές στην οικονομική τάξη, σε συγκυρία ανόδου του πετρελαίου.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο υποδέχεται τους G20 εν μέσω παγκόσμιας κρίσης

Στην Ατλάντα διεξάγεται σήμερα σύνοδος ΥΠΕΞ της G20 με συμμετοχή Ρωσίας, εν μέσω διεθνών εντάσεων και ανόδου του πετρελαίου, λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές. Η σύνοδος προετοιμάζει το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία σταματά επιδρομές σε ρωσικά διυλιστήρια λόγω πίεσης Τραμπ

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέστειλαν ανεπίσημα τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια λόγω αμερικανικών πιέσεων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η παύση θα διαρκέσει έως τις αμερικανικές εκλογές και ίσως παραταθεί, με αντάλλαγμα παύση ρωσικών επιθέσεων.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παράταση απαγόρευσης ντίζελ και ποσοστώσεις λόγω συμφωνίας με ΗΠΑ

Η Ρωσία παρατείνει την απαγόρευση εξαγωγής ντίζελ μέχρι τέλους του έτους, επιτρέποντας εξαγωγές μόνο με ποσοστώσεις για να καλύψει τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ήδη τρία δεξαμενόπλοια βρίσκονται καθ’ οδόν, σύμφωνα με τον Αλ. Νόβακ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ στην Αρκτική, φυσικό αέριο για πράσινη μετάβαση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με Αμερικανούς εταίρους στην Αρκτική, χωρίς να διευκρινίζει το είδος των έργων. Τόνισε επίσης ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια πρέπει να γίνει σταδιακά.