ΓΔ: 2336.06 -0.48% Τζίρος: 311.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:42
Philip Morris International
Φωτο: Shutterstock

Αναστολή επενδύσεων στη Ρωσία ανακοίνωσε η Philip Morris International

Η ανακοίνωση συμπεριλαμβάνει και κάθε νέο προϊοντικό λανσάρισμα και εμπορικές, αναπτυξιακές και κατασκευαστικές επενδύσεις της εταιρείας.

Την αναστολή των προγραμματισμένων επενδύσεών της στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα η Philip Morris International Inc (NYSE: PM) και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνει κάθε νέο προϊοντικό λανσάρισμα και εμπορικές, αναπτυξιακές και κατασκευαστικές επενδύσεις της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η PMI έχει ενεργοποιήσει ήδη τα σχέδιά της για τη μείωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας Γιάτσεκ Όλτζακ, «δεδομένης της κατάστασης, το Διοικητικό Συμβούλιο και η ανώτατη διευθυντική μας ομάδα αποφασίσαμε να αναστείλουμε όλες τις προγραμματισμένες επενδύσεις μας στη Ρωσία και να ενεργοποιήσουμε τα σχέδια μείωσης των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων. Θα υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους μας στη Ρωσία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μεταξύ άλλων και με τη συνέχιση της πληρωμής των μισθών τους». Δήλωσε, δε, αλληλέγγυος προς αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που υποφέρουν από τη βία του πολέμου.

Παράλληλα, η PMI έχει ήδη προχωρήσει σε μια δέσμη ανθρωπιστικών ενεργειών για τους υπαλλήλους της και για τον λαό της Ουκρανίας, με τρεις βασικούς άξονες: παροχή βοήθειας για την ασφαλή εκκένωση περίπου 800 ανθρώπων (έως αυτή τη στιγμή), παροχή βοήθειας σε όσους υπαλλήλους της παραμένουν στην Ουκρανία και ενίσχυση όσων εγκατέλειψαν ήδη τη χώρα με τρόφιμα, φάρμακα και υλικό έκτακτης ανάγκης. Ακόμη, όπως αναφέρεται, η PMI έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη στήριξη των διεθνών ανθρωπιστικών προσπαθειών με αρχικό ποσό που αγγίζει τα 10 εκατ. δολάρια, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ για τους υπαλλήλους της στην Ουκρανία, συνεχίζει να καταβάλλει τους μισθούς τους, παρά τη διακοπή των δραστηριοτήτων της από τις 25 Φεβρουαρίου 2022, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου της στο Χάρκοβο.

Υπενθυμίζεται ότι η PMI δραστηριοποιείται στην αγορά της Ουκρανίας από το 1994, αριθμώντας περίπου 1.300 υπαλλήλους και στη Ρωσία από το 1992 απασχολώντας 3.200 υπαλλήλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλλας: Η Ουκρανία βιώνει ανθρωπιστική κρίση λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών

Η Κάγια Κάλλας προειδοποιεί για ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων, που αφήνουν χιλιάδες χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω σφοδρού χειμώνα, παρά τις συνομιλίες για ειρήνη.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καλεί ξανά τον Ζελένσκι στη Μόσχα για συνομιλίες

Η Ρωσία επανέλαβε την πρόσκληση στον Ζελένσκι για συνομιλίες στη Μόσχα, χωρίς μέχρι στιγμής απάντηση. Πέρυσι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προτείνει ο Πούτιν να επισκεφθεί το Κίεβο. Οι όποιες μελλοντικές συναντήσεις πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καντίροφ: Η Μόσχα να πολεμήσει μέχρι τέλους, όχι σε συνομιλίες

Ο Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε πως διαφωνεί με τις συνομιλίες για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία και υποστηρίζει ότι η Μόσχα πρέπει να συνεχίσει μέχρι το τέλος, εκφράζοντας τη στάση των σκληροπυρηνικών στη Ρωσία.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε διάλογο και προειδοποιεί για κινδύνους βίας

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η χρήση βίας κατά της Τεχεράνης θα έχει επικίνδυνες συνέπειες και θα οδηγήσει σε χάος στη Μέση Ανατολή.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί στη Ζαπορίζια από drones, φωτιά στην Οδησσό

Ρωσική επίθεση με drones στη Ζαπορίζια άφησε 3 νεκρούς (26, 50, 62 ετών) και 3 τραυματίες, με κτίριο ισοπεδωμένο. Η Ουκρανία λέει πως από 105 drones κατέρριψε τα 84, ενώ στην Οδησσό ξέσπασε πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση.