ΓΔ: 2080.76 0.20% Τζίρος: 3.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:35
washighton, usa, kapitolio
Φώτο: Shutterstock

Σε μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας θα οδηγούσε η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει θέσει το αίτημα για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, στο ΝΑΤΟ επανειλημμένα.

Η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, καθώς η επιβολή ακόμη και μιας μικρής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τους λεγόμενους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους», για την απομάκρυνση αμάχων από ουκρανικές πόλεις που επλήγησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ’ οδόν προς το Τέξας, η Ψάκι ανέφερε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα απαιτούσε την κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών σε περίπτωση που εισέρχονταν στη συγκεκριμένη ζώνη, ακόμη κι αν αυτή κάλυπτε μια μικρή περιοχή. «Θα εξακολουθούσαμε να ανησυχούμε μήπως ήταν μια ενέργεια κλιμάκωσης που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι που δεν σκοπεύει να κάνει ο πρόεδρος», σημείωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει θέσει το αίτημα για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, στο ΝΑΤΟ επανειλημμένα εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στο έδαφός της.

«Το επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα: κλείστε τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία. Κλείστε τον για όλους τους ρωσικούς πυραύλους, τα μαχητικά αεροσκάφη για όλους αυτούς τους τρομοκράτες. Δημιουργήστε μια ανθρωπιστική εναέρια ζώνη. Όχι πύραυλοι, όχι βόμβες. Είμαστε άνθρωποι. Κι αυτό είναι το ανθρωπιστικό σας καθήκον να μας προστατεύσετε, να προστατεύσετε τον λαό και μπορείτε να το κάνετε. Εάν δεν το κάνετε, εάν τουλάχιστον δεν μας δώσετε αεροσκάφη για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τότε μόνο ένα είναι το συμπέρασμα: και εσείς θέλετε να σκοτωνόμαστε σιγά-σιγά» έχει τονίσει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σοβαρή αντιμετώπιση αναφορών Δανίας για ρωσικές προκλήσεις στη θάλασσα

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά και λαμβάνει σοβαρά τις ρωσικές ναυτικές προκλήσεις στα στενά της Δανίας, μετά από σχετικές πληροφορίες της δανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Συνεχής η επικοινωνία με ΝΑΤΟ, δηλώνει η Ουάσινγκτον.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία συνεχίζει τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, λέει ο Μπαϊρακτάρ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια ενόψει του χειμώνα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Άμεση απάντηση αν η Ευρώπη προκαλέσει τη Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα σε περίπτωση ευρωπαϊκής πρόκλησης, ωστόσο τόνισε ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Επεσήμανε ακόμη την ιστορική ετοιμότητα της Ρωσίας για αντεπίθεση.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καμία πρόοδος για ειρήνη μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο κόσμος δεν έχει πλησιάσει την ειρήνη μετά τη σύνοδο Ρωσίας-ΗΠΑ, ενώ κατηγόρησε την Ευρώπη πως ωθεί την Ουκρανία να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις και να κλιμακώσει τον πόλεμο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Επικίνδυνη κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ στείλουν Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι η προμήθεια Ουκρανίας με πυραύλους Τόμαχοκ από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε νέα επικίνδυνη κλιμάκωση με τη Δύση, απαιτώντας αντίδραση από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.