ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ουκρανική σημαία σε σιτάρι
Φωτογραφία Shutterstock

Ουγγαρία: Η Βουδαπέστη απαγόρευσε σήμερα τις εξαγωγές σιτηρών

Η παγκόσμια ανησυχία για την επάρκεια και τις τιμές των σιτηρών εντείνονται μετά τη Ρωσική εισβολή και οι χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μεμονωμένα το πρόβλημα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία απαγόρευσε όλες τις εξαγωγές σιτηρών, μέτρο με άμεση ισχύ, εξαιτίας των αυξήσεων των τιμών που προκλήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Γεωργίας Ιστβάν Νάγκι στο τηλεοπτικό κανάλι RTL.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το κυβερνητικό διάταγμα για την απαγόρευση θα δημοσιευθεί αργότερα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι η κορυφαία χώρα στην εξαγωγή σιταριού ενώ και η Ουκρανία βρίσκεται μεταξύ των χωρών που θεωρούνται από τους σημαντικότερους σιτοβολώνες της Ευρώπης.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ατελείωτο σφυροκόπημα ουκρανικών πόλεων από την προηγούμενη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου η αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως στην αγορά τροφίμων εκτινάσσει τις τιμές εντείνοντας την τάση που άρχισε να διαφαίνεται πριν τον πόλεμο.

Με την απόφαση αυτή της Ουγγαρίας που θα εξειδικευτεί αργότερα όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαιώνονται οι φόβοι για ράλι στις τιμές των τροφίμων εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στα αγροτικά προϊόντα που επιβαρύνονται ήδη από τις υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απαλλαγή της Ουγγαρίας από τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χορήγησε στην Ουγγαρία ετήσια εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις για ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με αντάλλαγμα αγορά αμερικανικού ΥΦΑ αξίας 600 εκατ. δολαρίων.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμπάν: Ψάχνουμε λύσεις για να αποφύγουμε τις κυρώσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές

Η Ουγγαρία αναζητά τρόπους παράκαμψης των αμερικανικών κυρώσεων στις ρωσικές πετρελαϊκές, δήλωσε ο Όρμπαν, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Οι κυρώσεις Τραμπ προκάλεσαν αύξηση τιμών και ανησυχίες για Ουγγαρία και Σλοβακία.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμπάν: Συνεχίζονται οι διεργασίες για πιθανή συνάντηση Τραμπ και Πούτιν

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για πιθανή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά την πρόσφατη αναβολή των σχεδίων.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν δεν είναι δεκτός σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν έχει θέση σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εκτός από τη Χάγη ενώπιον του δικαστηρίου, αναφερόμενος σε πιθανή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στη Βουδαπέστη.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ορμπάν με Πούτιν για προετοιμασία διαλόγου με ΗΠΑ

Ο Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε ότι θα συνομιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η Ουγγαρία προετοιμάζει συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στη Βουδαπέστη, με στόχο την ειρήνη και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη συμφώνησαν οι ΗΠΑ και Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βουδαπέστη, μετά από «παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία, με στόχο να συζητήσουν το τέλος του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.