ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ukrain-Refugees-Prosfyges
Φωτο: Shutterstock

Φεύγει η Generali από τη Ρωσία προσφέροντας 3 εκατ. ευρώ στους πρόσφυγες

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία η μικρή έκθεσή της στη ρωσική αγορά είναι υπό συνεχή αξιολόγηση και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις κυρώσεις. Κλείνει και η Europ Assistance.

Η Generali αποσύρει τις δραστηριότητές της από την Ρωσία και προσφέρει βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ για την στήριξη των οικογενειών και των παιδιών από την Ουκρανία. Παράλληλα συγκεντρώνει χρηματικές δωρεές από τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο για τον ίδιο σκοπό. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου και συγκεκριμένα σημειώνονται τα εξής:

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Generali παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και τις επιπτώσεις των εξελίξεων στις επιχειρήσεις και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία ανακοινώνει την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από τη Ρωσία και προχωρά στο κλείσιμο των υπηρεσιών της στη Μόσχα και στην παραίτηση από τις θέσεις που κατέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας Ingosstrakh, στην οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο επενδύσεων ύψους 38,5%. Η Generali, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία επιρροή στις δραστηριότητές της. Επίσης προχωράει στο κλείσιμο της Europ Assistance, που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Η μικρή έκθεση της Generali στη ρωσική αγορά, όσον αφορά τις επενδύσεις και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, είναι επίσης υπό συνεχή αξιολόγηση και σε πλήρη συμμόρφωση προς όλες ισχύουσες κυρώσεις.

Η Generali, δηλώνει ότι, ως ένας οργανισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται και παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει εκείνους που το χρειάζονται την στιγμή που το έχουν περισσότερο ανάγκη, προχώρησε στην δημιουργία Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης μέσω του οποίου προσφέρει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την στήριξη των προσφύγων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχώρησε και σε δωρεά προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τα μέλη της οποίας βρίσκονται στην Ουκρανία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, ενεργοποιώντας το δίκτυο των ανθρώπων της σε όλο τον κόσμο, απηύθυνε πρόσκληση για την συγκέντρωση χρηματικών δωρεών οι οποίες μέσα σε 24 ώρες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διπλασιαστεί από την Generali και θα διατεθεί μέσω του κοινωφελούς δικτύου Human Safety Net του Ομίλου, για την υποστήριξη του έργου της UNICEF, η οποία έχει κληθεί να βοηθήσει τις οικογένειες με παιδιά που έχουν πληγεί. «Επιδιώκοντας να αποτελεί συνοδοιπόρο των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, η Generali δημιούργησε το Human Safety Net ένα ολιστικό και παγκόσμιο CSR πλάνο που στοχεύει στην στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η ύπαρξη και η λειτουργία του τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση της προσπάθειας για παροχή βοήθειας προς τον προσφυγικό πληθυσμό καθώς συνενώνει τις δυνάμεις του Ομίλου και των ανθρώπων του ανά τον κόσμο γύρω από τους πυλώνες της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο» όπως σημειώνεται.

Ο CEO της Generali Hellas Πάνος Δημητρίου δήλωσε: «Στην Generali λειτουργούμε ενωμένοι ως μία παγκόσμια ομάδα, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς. Ως εκ τούτου, η παροχή στήριξης προς τους συνανθρώπους μας που η ζωή τους ανατράπηκε αιφνίδια ήταν για μας αυτονόητη. Και καθώς οι πρόσφατες κρίσεις μάς έκαναν να αναλογιστούμε ότι οι ζωές μας συνδέονται μεταξύ τους περισσότερο από όσο μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, η ύπαρξη μιας ανθρώπινης αλυσίδας προσφοράς, όπως το Human Safety Net, μέσα στον οργανισμό μας, αποτελεί φυσική συνέχεια της συλλογικής προσπάθειάς μας για την ανθρώπινη προστασία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία καταγγέλλει επίθεση με 100 drones της Ουκρανίας στη Μόσχα, φωτιά σε δεξαμενή

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατά το σαββατοκύριακο η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με πάνω από 100 drones στη Μόσχα, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσική αεροπορική επίθεση κοντά στο Κίεβο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σημειώθηκαν από ρωσική αεροπορική επίθεση έξω από το Κίεβο τη νύχτα, με στόχους κατοικίες, σχολεία και υποδομές σε τέσσερις συνοικίες, σύμφωνα με τις αρχές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε ένα Ιράν που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι συνάντησε στο Παρίσι τον Ρεζά Παχλαβί και τόνισε ότι η Ουκρανία επιθυμεί ένα ελεύθερο Ιράν, που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία ή αποσταθεροποιεί την περιοχή, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η προστασία κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας μέτρα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε εργοστάσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς.