ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία, ο Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη «στρατιωτικής επιχείρησης»

Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, λεπτά αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία με τον ισχυρισμό ότι γίνεται για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως.

Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς». 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πλήττουν ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές με όπλα υψηλής ακρίβειας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Η Ρωσία προχωρά σε «εισβολή ευρείας κλίμακας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον [πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ] Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, λεπτά αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Εκρήξεις στη Μαριούπολη

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στη γραμμή του μετώπου, με μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Ουκρανία: Θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος (ΜΜΕ)

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της κυβέρνησης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταδίδουν ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να κηρύξει άμεσα στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο προκάλεσε τον θάνατο μιας 56χρονης γυναίκας, ενώ ζημιές υπέστησαν τέσσερα σπίτια, ένα κατάστημα και ένα βοηθητικό κτίσμα. Πυρκαγιές ξέσπασαν στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 9 νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν μετά από ρωσικές επιθέσεις στη νότια και κεντρική Ουκρανία, με τους περισσότερους νεκρούς σε Κριβί Ριχ και Νικόπολη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι επιθέσεις ουκρανικών drone επιχειρούν αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία, επισημαίνοντας αύξηση επιθέσεων σε διυλιστήρια πετρελαίου. Τονίζει πως δεν βλέπει προοπτική για διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη απειλεί ξανά την παγκόσμια ειρήνη, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ουδέτερες

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας και εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.