ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
biden-usa
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Ζελένσκι μέσα στις επόμενες ώρες

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συζητήσει εντός των επόμενων ωρών την κατάσταση ασφαλείας και τις διπλωματικές προσπάθειες με στόχο μια αποκλιμάκωση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν», έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Tύπου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα έχει μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν «εντός των επόμενων ωρών», με επίκεντρο τη κρίση μεταξύ Ρωσίας - Δύσης για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ουκρανού προέδρου Σεργκέι Νικιφόροφ.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συζητήσει εντός των επόμενων ωρών την κατάσταση ασφαλείας και τις διπλωματικές προσπάθειες με στόχο μια αποκλιμάκωση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν», έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας επιστρέφει από τις διακοπές που είχε πάει στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «επιδεινούμενη» κρίση στην Ουκρανία.

Ο Ουάλας σχεδίαζε να περάσει το τριήμερο στο εξωτερικό με την οικογένειά του, αφότου επισκέφθηκε τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα για διπλωματικές συνομιλίες. Το ITV News μετέδωσε πως ο υπουργός ανακοίνωσε την αλλαγή των σχεδίων του, αφότου ένας από τους δημοσιογράφους τους τον εντόπισε σε ένα ευρωπαϊκό θέρετρο και το τηλεοπτικό δίκτυο ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να σχολιάσει.

«Έχοντας επιστρέψει από τη Μόσχα νωρίς το Σάββατο το πρωί και επειδή ανησυχούμε για την επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανία, ακύρωσα το τριήμερο που είχα σχεδιάσει στο εξωτερικό με την οικογένειά μου και επιστρέφω», έγραψε ο Γουάλας στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κλήθηκε να αποπέμψει τον τότε υπουργό Εξωτερικών του Ντομινίκ Ράαμπ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, αφότου πήγαν διακοπές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ και η βρετανική κυβέρνηση δυσκολεύτηκε να απομακρύνει τους υπηκόους της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σον Πεν στο Κίεβο, απών από τα Όσκαρ, συναντά τον Ζελένσκι

Ο Σον Πεν, μετά τη βράβευσή του με το τρίτο Όσκαρ, επισκέφθηκε ιδιωτικά την Ουκρανία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ζελένσκι και να εκφράσει ξανά τη στήριξή του στον λαό της χώρας κατά της ρωσικής εισβολής.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για Ουκρανία πρέπει να συνεχιστούν, χωρίς νέα ημερομηνία

Το Κρεμλίνο τονίζει πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με τη μεσολάβηση ΗΠΑ είναι προς όφελος όλων, ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία ή τοποθεσία για τον επόμενο γύρο, ενώ τα βασικά ζητήματα παραμένουν άλυτα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά για Ιράν και Ουκρανία

Ο Πούτιν και ο Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά για μία ώρα, εστιάζοντας στους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία. Ο Πούτιν μετέφερε προτάσεις για άμεση επίλυση του ιρανικού πολέμου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες ανά πάσα στιγμή

Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με ΗΠΑ, αλλά αυτές αναβάλλονται λόγω της έντασης στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ο ίδιος επισημαίνει πως η Μόσχα θέλει να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση προς όφελός της.