ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Ζ. Μπορέλ: Ανοιχτές οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ προσθέτει ότι «συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές».

Οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία παραμένουν ανοιχτές, αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, προσθέτει ότι «συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές», ενώ επισημαίνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας «θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει ότι «η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της συντονίζουν τις ενέργειές τους ενόψει των σημερινών απειλών στην Ουκρανία».

Συμπληρώνει ότι «οι διπλωματικές μας αποστολές δεν κλείνουν. Παραμένουν στο Κίεβο και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές. Η παρουσία του προσωπικού και οι ταξιδιωτικές συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες για να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες ασφαλείας».

«Επιβεβαιώνουμε τη συνεχή υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και στις διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση. Υπενθυμίζουμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό drone χτυπά τη Μόσχα, πρωτεύουσα της Ρωσίας

Δήμαρχος Μόσχας: Ουκρανικό drone έπληξε πολυτελή πολυκατοικία κοντά στο κέντρο χωρίς τραυματίες, λίγο πριν τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου. Άλλα δύο drones καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones σε λιμάνι και πλοία στο Πριμόρσκ της Ρωσίας

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, πλήττοντας το λιμάνι Πριμόρσκ και πλοία στη Βαλτική. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη ρωσική ενεργειακή και στρατιωτική υποδομή.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά τάνκερ χτυπήθηκαν από ουκρανική επίθεση σε Πριμόρσκ και Νοβοροσίσκ

Η Ουκρανία πραγματοποίησε νέα νυχτερινή επίθεση με drones στο ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ στη Βαλτική, προκαλώντας πυρκαγιά. Πάνω από 60 drones καταρρίφθηκαν, χωρίς διαρροή πετρελαίου, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ντροζντένκο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ρωσικών επιθέσεων με drones στην Ουκρανία τον Απρίλιο, λέει το AFP

Τον Απρίλιο η Ρωσία εξαπέλυσε αριθμό ρεκόρ 6.583 drones κατά της Ουκρανίας, κυρίως με επιθέσεις και τη μέρα, ενώ οι πύραυλοι έφτασαν τους 141, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με ουκρανικά στοιχεία.