ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Μπορέλ: Eίμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Ρωσία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει και να αναιρέσει τη συγκέντρωση στρατευμάτων μέσα και γύρω από την Ουκρανία και στη Λευκορωσία.

Σε αποκλιμάκωση καλεί τη Ρωσία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στην επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, διευκρινίζει ότι απαντά εκ μέρους των 27 κρατών-μελών της ΕΕ στην επιστολή που τους είχε στείλει ο κ. Λαβρόφ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ εκφράζει την ανησυχία του για την παρούσα κατάσταση και αναφέρει ότι «μαζί με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, εμείς στην ΕΕ είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το διάλογο με τη Ρωσία για τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας όλων».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, σημειώνει ότι «πιστεύουμε σθεναρά ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει και «να αναιρέσει τη συγκέντρωση στρατευμάτων μέσα και γύρω από την Ουκρανία και στη Λευκορωσία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Koινή δήλωση ηγετών της ΕΕ: Δικαίωμα της Ουκρανίας η ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν τις πρωτοβουλίες Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία και εξέφρασαν στήριξη σε τριμερή σύνοδο με Ουκρανία και ΗΠΑ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας και δεν πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο εισαγγελέας Ουκρανίας: Δεν ευθύνεται το Κίεβο για τη δολιοφθορά Nord Stream

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας διέψευσε κάθε ανάμειξη της Ουκρανίας στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022 και πρότεινε κοινή έρευνα με τη Γερμανία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εμπλοκής Ουκρανών αξιωματούχων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.