ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:50
Σημαία Αργεντινής

Πρωτοφανής καύσωνας πλήττει την Αργεντινή, θερμοκρασίες - ρεκόρ

Σε πολλές πόλεις, από την κεντρική Παταγωνία μέχρι τη βόρεια Αργεντινή, καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ που φτάνουν μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Πόλεις και χωριά στην Αργεντινή και τις γειτονικές χώρες ψήνονται κάτω από τον καυτό ήλιο και οι θερμοκρασίες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς η περιοχή σαρώνεται από έναν ιστορικό καύσωνα.

«Σχεδόν όλη η Αργεντινή αλλά και γειτονικές χώρες όπως η Ουρουγουάη, η νότια Βραζιλία και η Παραγουάη ζουν τις θερμότερες ημέρες στην ιστορία» ανέφερε η Σίντι Φερνάντες, μετεωρολόγος στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε πολλές πόλεις, από την κεντρική Παταγωνία μέχρι τη βόρεια Αργεντινή, καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ που φτάνουν μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη και η παρατεταμένη ξηρασία πλήττουν τις καλλιέργειες σιτηρών αλλά οι μετεωρολόγοι ελπίζουν πως από την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα πέσει και θα αρχίσουν οι βροχές, δροσίζοντας φυτά και ανθρώπους.

«Είναι άλλη μια κολασμένη ημέρα», σχολίασε η Ελίζαμπεθ Μπάσιν, ενώ περίμενε το λεωφορείο στο Μπουένος Άιρες. «Κρατάει μια εβδομάδα τώρα και το σώμα άρχισε να συνηθίζει τη ζέστη», πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μορένο, που πουλάει αναψυκτικά, είπε ότι εργάζεται μέσα στη ζέστη αλλά φροντίζει να ενυδατώνεται. «Είναι αλήθεια ότι κάνει πολλή ζέστη, αλλά όταν δουλεύεις δεν το καταλαβαίνεις. Αντιλαμβάνεσαι κάποια στιγμή ότι διψάς και πρέπει να πιεις νερό, πολύ νερό, γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να συνεχίσεις»,

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.