ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Βουλγαρίας φρούριο
Η σημαία της Βουλγαρίας με το φρούριο Τσάρεβετς στο Βελίκο Τίρνοβο στο φόντο.

Βουλγαρία: Έτοιμοι να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων οι ξενοδόχοι

Σύμφωνα με έρευνα της Βουλγαρικής Ένωσης Στελεχών Ξενοδοχείων, το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία θα γίνουν πιο ακριβές, σύμφωνα με εθνική έρευνα της Βουλγαρικής Ένωσης Στελεχών Ξενοδοχείων (BAHE).

Η ένωση BAHE διαπίστωσε ότι το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες προβλέπουν αύξηση 10 έως 20% και περίπου το 40% είναι της άποψης ότι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μια αύξηση έως και 10%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13ης και 17ης Δεκεμβρίου και συμπεριέλαβε ξενοδόχους που διαχειρίζονται καταλύματα άνω των 14.000 δωματίων ή σχεδόν το 10% της ξενοδοχειακής βάσης στη Βουλγαρία, τα οποία βρίσκονται σε καταλύματα τριών αστέρων με περισσότερα από 15 δωμάτια, πράγμα που αποκλείει τους ξενώνες και τα διαμερίσματα για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

Όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πιο σοβαρή πρόκληση που αντιμετώπισε η επιχείρηση τους το 2021, το ένα τρίτο των διευθυντικών στελεχών των ξενοδοχείων επεσήμανε την έλλειψη προσωπικού, και πολλοί μεταξύ αυτών ήταν το ίδιο κατηγορηματικοί για την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η υποχρέωση των πελατών να επιδεικνύουν το πράσινο πιστοποιητικό όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, σπα και οργανωμένες εκδηλώσεις ήταν το πιο σοβαρό εμπόδιο για την επιχείρησή τους για το 14,4% των ερωτηθέντων και στην τέταρτη θέση, με 11,7%, κατατάσσεται η έλλειψη επαρκούς μάρκετινγκ της Βουλγαρίας ως προορισμό στις διεθνείς αγορές.

Ενώ η έρευνα της BAHE στις αρχές του έτους διαπίστωσε ότι λίγο πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ήταν κατηγορηματικοί ότι τους επόμενους μήνες θα υπήρχε σοβαρή έλλειψη προσωπικού, τώρα, στο τέλος του έτους, αυτή την άποψη συμμερίζεται περισσότερο από το 80% μεταξύ αυτών, ειδικά όσον αφορά τις καμαριέρες, τους σερβιτόρους και τους μπάρμαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάχα Ροδόπη τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος σχεδόν 10% στους ξένους τουρίστες στο Παμπόροβο φέτος

Αύξηση 8-10% σημείωσαν οι ξένοι τουρίστες φέτος στο Παμπόροβο, με υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία και καλές προοπτικές για τον Μάρτιο. Ξεχωρίζει η επιστροφή Ισραηλινών τουριστών και οι πρώτες κρατήσεις για τον επόμενο χειμώνα.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό τομέα της Χαλκιδικής

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει η Χαλκιδική, με επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό τομέα, παρά τις υποδομές, ενώ συνεχίζεται η ζήτηση τόσο για μεγάλα όσο και μικρότερα ξενοδοχεία και τουριστικά ακίνητα.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Νέα κυβέρνηση αρνείται αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Στογιάνοφ, δήλωσε ότι η χώρα του σταματά την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και κάλεσε Μόσχα και Κίεβο σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Kυριάκος Μητσοτάκης και Ρούμεν Ράντεφ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ του 2ου FSRU στη Θράκη η Βουλγαρία, συζητήσεις και για πυρηνική ενέργεια

Στόχος η σταθεροποίηση του ηλεκτρικού συστήματος στην Ελλάδα, ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης που δημιουργούν τα data centers αλλά και της ολοένα μεγαλύτερης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.