ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φώτο: Shutterstock

Συλλυπητήρια της βασίλισσας Ελισάβετ για τον θάνατο του Ντ. Τούτου

Τον άοκνο αγώνα του αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαιρέτησε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του Νοτιοαφρικανού αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, χαιρετίζοντας τον «άοκνο» αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά επίσης «το κέφι και το χιούμορ του».

«Όλη η βασιλική οικογένεια εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την ανακοίνωση του θανάτου του αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου, ενός ανθρώπου που υπερασπίστηκε άοκνα τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Νότια Αφρική και σε όλον τον κόσμο» ανέφερε στο μήνυμά της η 95χρονη μονάρχης και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, στην οποία ανήκει και η Νότια Αφρική.

«Θυμάμαι με τρυφερότητα τις συναντήσεις μου μαζί του, τη μεγάλη χαρά του και το χιούμορ του», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει στη Λιβύη τη Δευτέρα

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης επισκέπτεται αύριο την Τρίπολη, όπου θα συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της Λιβύης, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Προεδρικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός και υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος για χιλιάδες παιδιά από περικοπές ΗΠΑ σε εμβολιασμό ελονοσίας

Λόγω περικοπών, κυρίως από τις ΗΠΑ, περιορίστηκε σημαντικά η διάθεση εμβολίων κατά της ελονοσίας στην Αφρική, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων παιδιών, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Gavi, Σάνια Νιστάρ.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Έμφαση στις συνέργειες μεταξύ μεσογειακών κρατών

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε τη σημασία της Μεσογείου ως δικτύου συνεργασίας με Μέση Ανατολή και Αφρική, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, την ανάγκη ελευθερίας ναυσιπλοΐας και πιθανή αύξηση μεταναστευτικών ροών.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων ΙΔ': Δεν θέλω αντιπαράθεση με τον Τραμπ

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ΄ δήλωσε πως δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με τον Τραμπ, εξηγώντας ότι τα λόγια του γράφτηκαν πριν τις δηλώσεις του προέδρου. Τόνισε πως συνεχίζει να προωθεί το μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων από Γιαουντέ: Σεβασμός δικαιωμάτων, αντίσταση στους ισχυρούς

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καμερούν, κάλεσε τις αρχές να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να λειτουργούν ενωτικά, με φόντο τη σύγκρουση στη χώρα.
Πλήθος στο Βατικανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας Λέων επισκέπτεται το Καμερούν στην αφρικανική του περιοδεία

Ο πάπας Λέων μεταβαίνει στο Καμερούν, στο πλαίσιο δεκαήμερης αφρικανικής περιοδείας, με στόχο να ζητήσει ειρήνη στη σκιά της τοπικής σύγκρουσης και να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπίγια, αφού προηγουμένως πέρασε από την Αλγερία.