ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Saudi-Arabian-Airlines-Saudia
Φωτο: ΑΠΕ

Η Saudia ετοιμάζεται να παραγγείλει αεροσκάφη ευρείας ατράκτου το 2022

Η αεροπορική εταιρία που είναι γνωστή και ως Saudia, αναμένει ότι θα μεταφέρει 85 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως από το τέλος της δεκαετίας.

Οι Αερογραμμές της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Arabian Airlines) προγραμματίζουν την παραγγελία αεροσκαφών ευρείας ατράκτου την επόμενη χρονιά, προκειμένου δώσουν ώθηση στα σχέδια επέκτασης του διεθνούς πτητικού προγράμματος, αλλά και μιας θυγατρικής αεροπορικής εταιρίας, που θα καλύπτει 200 ξένους προορισμούς από το 2030, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters, ο Ιμπραχίμ Κόσι διευθύνων σύμβουλος της Saudi Arabian Airlines.

Η αεροπορική εταιρία που είναι γνωστή και ως Saudia, αναμένει ότι θα μεταφέρει 85 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως από το τέλος της δεκαετίας, έναντι των 35 εκατομμυρίων επιβατών που μετέφερε πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την ίδια δήλωση, που έγινε στην Αεροπορική Έκθεση του Ντουμπάι.

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας πετούσε προς 90 προορισμούς, μεταξύ αυτών, οι 28 ήταν εσωτερικοί, πριν από την πανδημία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επενδύσεις-Τεχνολογία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα funds των σεϊχηδων επενδύουν στην ελληνική αγορά τεχνολογίας

Το ενδιαφέρον των αραβικών funds εστιάζει σε data centers, cloud και καλώδια διασύνδεσης. Επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων από Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ψηφιακή γέφυρα Ευρώπης - Ασίας.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη από αραβικές χώρες για νομοσχέδιο Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Περισσότερες από δώδεκα αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωση τα ισραηλινά νομοσχέδια για επέκταση κυριαρχίας στη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συγγνώμη Σμότριχ στη Σαουδική Αραβία για σχόλια περί «καμηλιέρηδων»

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριχ, απολογήθηκε για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του κατά της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι ήταν ατυχείς και εκφράζοντας τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσαν.
Βουλή με βουλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Σ. Αραβία και ΗΑΕ για ασφάλεια

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία δύο συμφωνίες του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για συνεργασία με Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ στην ασφάλεια και την καταπολέμηση του εγκλήματος.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για συμφωνίες συνεργασίας με Σ. Αραβία και ΗΑΕ

Στην Ολομέλεια συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο για κυρώσεις συμφωνιών συνεργασίας με Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ και Πλεύση, ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση για τρομοκρατία ανεβάζει τις εκτελέσεις στη Σ. Αραβία σε 300

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε άνδρα για «τρομοκρατία», αγνοώντας εκκλήσεις ΜΚΟ που επικαλούνταν εγκλήματα ανηλικότητας. Από το 2025 έχουν εκτελεστεί 300 άτομα, με φετινές εκτελέσεις να ξεπερνούν το περσινό ρεκόρ.