ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Πολωνίας και ΕΕ

Ημερήσιο πρόστιμο 1 εκατ. στην Πολωνία από το Δικαστήριο της ΕΕ

«Η συμμόρφωση με τα προσωρινά μέτρα που διατάχθηκαν στις 14 Ιουλίου 2021 είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρή και ανεπανόρθωτη βλάβη στην έννομη τάξη της ΕΕ», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο της ΕΕ καταδίκασε σήμερα την Πολωνία να καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ημερήσιο πρόστιμο 1.000.000 ευρώ, για την παράλειψη αναστολής των διατάξεων της εθνικής νομοθεσίας που αφορούν τους τομείς δικαιοδοσίας του Πειθαρχικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Η συμμόρφωση με τα προσωρινά μέτρα που διατάχθηκαν στις 14 Ιουλίου 2021 είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρή και ανεπανόρθωτη βλάβη στην έννομη τάξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις αξίες στις οποίες βασίζεται η Ένωση, ιδίως σε αυτήν του κράτους δικαίου», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο της ΕΕ.

Υπό το πρίσμα των συνθηκών της υπόθεσης και της ικανότητας πληρωμής της Πολωνίας, ο Αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου της ΕΕ, διέταξε την Πολωνία να καταβάλει στην Επιτροπή περιοδική χρηματική ποινή ύψους 1.000.000 ευρώ την ημέρα, από την ημερομηνία κατά την οποία η σημερινή διαταγή κοινοποιήθηκε σε αυτήν και έως ότου το εν λόγω κράτος μέλος συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη διάταξη της 14ης Ιουλίου 2021 ή, εάν δεν το πράξει, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν καταγγέλλει νέα παραβίαση εναέριου χώρου ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε απαράδεκτη παραβίαση τον ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία, τονίζοντας πως η Ε.Ε. στηρίζει την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος και ενισχύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς την ΕΕ λόγω προστίμων στη Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με νέους δασμούς στην ΕΕ και εμπορική έρευνα λόγω προστίμων σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google, διαμηνύοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές από την Ευρώπη.
Αντρέι Ντούντα Πολωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Βέτο του προέδρου Πολωνίας σε νομοσχέδια για δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών

Ο πρόεδρος της Πολωνίας έθεσε βέτο σε δύο νομοσχέδια για το σύμφωνο συμβίωσης, πλήττοντας τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Τουσκ για μεταρρυθμίσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Διάσκεψη Γκντανσκ: Ο Τουσκ καλεί Πολωνούς-Ουκρανούς σε κοινό μέλλον

Ο Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε Πολωνούς και Ουκρανούς να χτίσουν το μέλλον τους με αλήθεια και σεβασμό, εν μέσω εντάσεων λόγω μετονομασίας ουκρανικής μονάδας, ζητώντας κατανόηση της Ιστορίας για διμερή αποκλιμάκωση.
Ντόναλντ Τουσκ προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία - Ουγγαρία: Ο Τουσκ και ο Μαγιάρ χτίζουν νέα συμμαχία

Πολωνία και Ουγγαρία ενώνουν τις δυνάμεις τους στις Βρυξέλλες για την προάσπιση κοινών συμφερόντων, δήλωσαν οι πρωθυπουργοί τους, Τουσκ και Μαγιάρ, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του Μαγιάρ στη Βαρσοβία μετά την πτώση Όρμπαν.