ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Japan Airlines, Iapvnia, Aerometafores
Φωτο: Shutterstock

Japan Airlines: «Ψάχνει» 2,3 δισ. δολ. για να αποφύγει την κατάρρευση

Η εταιρεία είχε ζημίες 82,65 δισ. γεν στο α' τρίμηνο, ενώ στοχεύει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια μέσω δανεισμού αλλά και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Οικονομικά κεφάλαια ύψους 300 δισ. γεν (2,3 δισ. δολαρίων) αναζητά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL),προκειμένου να αντεπεξέλθει σε υποχρεώσεις χρηματοδότησης, μετά από τη συνεχιζόμενη μείωση στην αεροπορική διακίνηση επιβατών, όπως δήλωσαν σήμερα δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Τα κεφάλαια θα αντληθούν μέσω χρηματοδότησης που περιλαμβάνει δευτερεύουσα δανειοδότηση και μεθόδους υβριδικής χρηματοδότησης (δανεισμός και ίδια κεφάλαια), με το όλο θέμα να τελεί υπό εξέταση, σύμφωνα με τις πηγές, που επιβεβαίωσαν μία προηγούμενη αναφορά της ιστοσελίδας Nikkei.com. 

Η αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα οικονομικές απώλειες 82,65 δισεκατομμυρίων γιεν για το πρώτο τρίμηνο, βελτιώνοντας τη θέση της σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς εφαρμόστηκαν περικοπές του οικονομικού κόστους λειτουργίας, που σχετίζονται με την πανδημία και αυξήθηκε η ταξιδιωτική ζήτηση από μια πολύ χαμηλή βάση του επιβατικού κοινού.

Η JAL όπως και άλλες αεροπορικές εταιρίες έχει δαπανήσει την οικονομική ρευστότητα που διέθετε προκειμένου να κρατήσει λειτουργικά τα αεροσκάφη, αλλά και τους εργαζόμενους που θα χρειαστεί, όταν ανακάμψει η ταξιδιωτική ζήτηση.

Η ανταγωνιστική της JAL εταιρία ANA Holdings Inc συγκέντρωσε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε δευτερεύοντα δάνεια και 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά και να χρηματοδοτήσει την αγορά νέων αεροσκαφών. Η τιμή των μετοχών της JAL μειώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με τη μείωση κατά 0,4% που καταγράφηκε στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Διαγωνισμός για καλύτερο ύπνο λόγω έλλειψης ξεκούρασης

Στην Ιαπωνία, διοργανώθηκε διαγωνισμός ύπνου όπου συμμετέχοντες προσπαθούσαν να κοιμηθούν γρήγορα και βαθιά σε ειδικά στρώματα με χαμηλό φωτισμό. Ο νικητής κέρδισε πάνω από 11.000 ευρώ για τον καλύτερο ύπνο.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Προειδοποίηση Χούθι για κίνδυνο στον εναέριο χώρο Σ. Αραβίας

Οι Χούθι προειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρείες ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας είναι επικίνδυνος, λόγω επιθέσεων από κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε.
Τόκιο και Όρος Φούτζι
ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από 37 μέρες βροχής, ο ήλιος φάνηκε στο Τόκιο το Σαββατοκύριακο

Ένα ηλιόλουστο σαββατοκύριακο τερμάτισε τις 37 διαδοχικές ημέρες βροχής στο Τόκιο, αριθμό ρεκόρ από το 1886, προκαλώντας σημαντικές πλημμύρες λόγω της ασυνήθιστα παρατεταμένης βροχόπτωσης μέσα στο καλοκαίρι.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Υπόσχεση για σταθερές σχέσεις με την Κίνα από την πρωθυπουργό

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, τόνισε στη Βουλή τη δέσμευσή της για σταθερές σχέσεις με την Κίνα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ως γείτονα, παρά τις πρόσφατες εντάσεις λόγω διαφωνιών για την Ταϊβάν.