ΓΔ: 2025.51 0.65% Τζίρος: 50.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:52:38
Φώτο: Shutterstock

Περισσότερη προσπάθεια για την οικονομία ζήτησε ο Κινέζος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ζήτησε περισσότερες προσπάθειες, για την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. Περίπου 118,6 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα της οικονομίας, ώστε να διατηρηθεί η οικονομική λειτουργία της κινεζικής αγοράς, στο προβλεπόμενο πλαίσιο.

Η κινεζική οικονομία καταγράφει σταθερή ανάπτυξη από την αρχή του 2019, ενώ αυτό δεν ήταν ένα εύκολο επίτευγμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λι στην διάρκεια ενός συμποσίου με την συμμετοχή οικονομολόγων και επιχειρηματιών.

Το συμπόσιο είχε ως στόχο την ανάλυση της παρούσας οικονομικής κατάστασης, αλλά και την παροχή συμβουλευτικής βοήθειας, για την πορεία της κινεζικής οικονομίας στο επόμενο στάδιο.

Η κινεζική οικονομία λειτουργεί εντός προδιαγεγραμμένου πλαισίου και οι νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στα αστικά κέντρα, έχουν εκπληρώσει τον ετήσιο στόχο, αρκετά νωρίς σε σύγκριση με το χρονοδιάγραμμα.

Διάθεση 118,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο θα διαθέσει κεφάλαια 830 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 118,6 εκατομμυρίων δολαρίων) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας και την διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών (MOF).

Ποσά 605 εκατομμυρίων γουάν θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των συνεπειών της ξηρασίας, αλλά και την διασφάλιση της ροής υδάτων σε επαρχίες όπως, η Ανχουέι, Φουτζιάν, Τζιανσί, Χουμπέι και Χουνάν, όπως επίσης και στον δήμο Τσονγκτσίνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου υπουργείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διακόπτει εισαγωγές ιαπωνικών θαλασσινών λόγω διπλωματικής έντασης

Η Κίνα εξετάζει νέα αναστολή εισαγωγών ιαπωνικών θαλασσινών μετά τις δηλώσεις Τακαΐτσι για την Ταϊβάν, επαναφέροντας την ένταση που είχε ξεσπάσει με την απόρριψη επεξεργασμένων υδάτων της Φουκουσίμα.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΕΕ: Ο σιδηρόδρομος BRI βασικός εμπορικός άξονας παγκοσμίως

Στο δεύτερο China Railway Express Cooperation Forum που έγινε στη Σιάν, συζητήθηκε η σημασία των σιδηροδρομικών μεταφορών για τη σταθερότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και την οικονομική ανάπτυξη, με έμφαση στη διασύνδεση Κίνας-Ευρώπης.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Εξαγωγές οχημάτων νέας τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 90,4%

Η Κίνα κατέγραψε αύξηση 15,7% στις εξαγωγές οχημάτων το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2025, με πάνω από 5,6 εκατ. εξαγωγές. Οι εξαγωγές οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας έφτασαν τα 2,01 εκατ., αυξημένες κατά 90,4%.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα απορρίπτει ως ανυπόστατες τις κατηγορίες κατασκοπείας Βρετανίας

Η κινεζική πρεσβεία στη Βρετανία χαρακτήρισε ως «αποκυήματα της φαντασίας» και «κακόβουλες συκοφαντίες» τους ισχυρισμούς της MI5 για κινεζική κατασκοπεία στο βρετανικό κοινοβούλιο, καταδικάζοντας τις ενέργειες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κτίριο Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Ρεκόρ εμπορικού ελλείμματος και αυξημένη εξάρτηση από κινεζικά αγαθά

Η ΕΕ καταγράφει ιστορικό εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, λόγω μείωσης εξαγωγών και αύξησης εισαγωγών. Η Ευρώπη ενισχύει τα μέτρα άμυνας και στοχεύει σε μεγαλύτερη τεχνολογική και ενεργειακή αυτονομία.