ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
USA, State Department, Blinken
Φωτο: Shutterstock

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ζήτησε τον τερματισμό των διώξεων στη Ρωσία

Ο Αν. Μπλίκεν τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να ασκεί διώξεις σε ανεξάρτητες φωνές, μετά τη διακοπή φόρουμ που συμμετείχαν αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε χθες τον τερματισμό των «διώξεων ανεξάρτητων φωνών» στη Ρωσία μετά τη σύλληψη περίπου 200 συμμετεχόντων σε ένα φόρουμ της αντιπολίτευσης στη Μόσχα. «Ζητούμε να τερματιστεί η δίωξη ανεξάρτητων φωνών», έγραψε ο Μπλίνκεν σε ανάρτηση στο Twitter.

Η ρωσική αστυνομία διέκοψε χθες ένα φόρουμ στη Μόσχα, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί και συνέλαβε όλους τους παρευρισκόμενους, σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους «Ενωμένους Δημοκράτες», μιας ομάδας που πρόσκεινται στον εξόριστο ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ζητά εκ νέου κατάπαυση πυρός στον Περσικό Κόλπο

Η Ρωσία ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο, κυρίως των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν, και δηλώνει πρόθυμη, μαζί με άλλες χώρες, να διαμεσολαβήσει για διπλωματική λύση.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Σε "παύση" οι συνομιλίες για Ουκρανία λόγω επιθέσεων σε αέριο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι τριμερείς συνομιλίες για την Ουκρανία με ΗΠΑ και Κίεβο έχουν «παγώσει» λόγω συγκυριών, ελπίζοντας σύντομα σε νέα συνάντηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Πεσκόφ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καταδικάζει δολοφονία Ιρανών ηγετών μετά από πλήγματα

Το Κρεμλίνο καταδίκασε τη «δολοφονία» Ιρανών ηγετών σε αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ, μετά τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί στην Τεχεράνη. Η Ρωσία ζητά εκεχειρία και συνομιλίες, επικρίνοντας σφοδρά τις επιθέσεις.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.